Rondleiding Kasteelpark

Rondleiding door het Kasteelpark

Een enthousiaste groep gidsen van Kasteel Geldrop geeft op aanvraag rondleidingen door het kasteelpark. Tijdens deze rondleiding wordt het een en ander verteld over de historie maar ook over de Engelse landschapstuin en flora en fauna.

Wat is er te zien?

De Engelse Landschapstuin is ongeveer 150 jaar oud en heeft verrassende doorkijkjes en verschillende paden. Het park is midden in het centrum van Geldrop gelegen en vormt een verbinding met de natuurgebieden De Goorse Zeggen en Het Hulsterbroek en Collse Zeggen. Het landgoed meet ruim 11 hectaren en wordt omsloten ten oosten door beek de Kleine Dommel of Rul, ten westen door de Helze en ten zuiden door de Mierloseweg.

De rondleiding wordt gehouden in de periode juni t/m oktober.

Specificaties rondleiding

Duur rondleiding
1,5 tot max 2 uur
Prijs
€9 per persoon
Grootte groep
Minimaal 6 personen, met een max van 15 personen per groep
Weersomstandigheden
Bij nat weer is waterdicht schoeisel aanbevolen
Reserveren
Rondleiding twee weken van tevoren reserveren
Startplaats
Bij de voordeur van het kasteel

Rondleiding reserveren

Vul hieronder je gegevens in. We nemen zo snel mogelijk contact met je op over de mogelijkheden. Deze aanvraag is alleen mogelijk voor groepen van 6 personen of meer. Voor rondleidingen tijdens de zomerperiode hoef je niet te reserveren.


 

HET LANDGOED DAT PRIKKELT

Jouw zakelijke evenement

Bij Landgoed Kasteel Geldrop

Sinds de heren van Geldrop het kasteel in de 14de eeuw hebben opgetrokken in een moerassig gebied langs de Kleine Dommel, is het in de afgelopen 650 jaar meerdere malen verwoest, herbouwd en verbouwd. Sinds 1870 is er echter weinig veranderd. De tuinen en bijgebouwen dateren rond deze tijd, evenals het interieur.

Neem nu contact op