Rondleiding Bloemenhof

Rondleiding door de Kasteel Bloemenhof

Onder leiding van onze gidsen kunt je een rondgang maken door de ommuurde siertuin de Kasteel Bloemenhof, (excl. kasteel en kasteelpark). Tijdens deze rondleiding vertelt een gids over het ontstaan van de tuin en de diversiteit van bloemen en planten.

Wat is er te zien?

De voormalige moestuin en boomgaard werd door Hubertus Paulus Hoevenaar jr., exploitant van suikerfabrieken in Indië, rond 1870 aangelegd. Deze voormalige bewoner was mede-oprichter van een boomkwekerij in Eindhoven en zeer geïnteresseerd in tuinaanleg. Hij was degene die het kasteel en het park zijn huidige vorm gaf. Dat wil zeggen, het kasteel precies in het midden van het park, daaromheen de Engelse landschapstuin (in die tijd erg in trek bij de rijken) en aan de westelijke rand een ommuurde moestuin met boomgaard.

Het ommuren van een tuin had zo zijn voordelen. Het fruit en groenten stonden meer beschut, terwijl de muren tevens dienst deden als klimmuur voor leibomen. Zo vroor vroeg in de lente de bloesem niet zo snel van de fruitbomen af, omdat door de zon opgewarmde muren de bomen beschermden. Deze muren worden onderbroken door een nog dienst doende Oranjerie en een Kasteelhoeve, die vroeger dienst deed als opslagschuur. Tegenover de Oranjerie staat een grote Tabletkas, waarin vandaag de dag nog steeds het jonge goed wordt opgekweekt voor in de Bloemenhof.

Specificaties rondleiding

Duur rondleiding
1 uur
Prijs
€9 per persoon
Grootte groep
Minimaal 6 betalende personen, met een max van 15 personen per groep. Totale groep niet groter dan 50 personen
Datum rondleiding
De rondleiding is mogelijk van 1 juni t/m 31 oktober van vrijdag t/m dinsdag. De rondleiding is niet mogelijk op woensdag en donderdagen
Reserveren
Rondleiding twee weken van tevoren reserveren
Startplaats
Bij de voordeur van het kasteel

Rondleiding reserveren

Vul hieronder je gegevens in. We nemen zo snel mogelijk contact met je op over de mogelijkheden. Deze aanvraag is alleen mogelijk voor groepen van 6 personen of meer. Voor rondleidingen tijdens de zomerperiode hoef je niet te reserveren.


 

HET LANDGOED DAT PRIKKELT

Jouw zakelijke evenement

Bij Landgoed Kasteel Geldrop

Sinds de heren van Geldrop het kasteel in de 14de eeuw hebben opgetrokken in een moerassig gebied langs de Kleine Dommel, is het in de afgelopen 650 jaar meerdere malen verwoest, herbouwd en verbouwd. Sinds 1870 is er echter weinig veranderd. De tuinen en bijgebouwen dateren rond deze tijd, evenals het interieur.

Neem nu contact op