Audiotour binnen

“Kasteel niet te koop”

Auteur Jos Geevers uit Geldrop heeft in 2022 het boek geschreven “Kasteel niet te koop”. Dit boek vol met onwaarschijnlijke en nooit gebeurde verhalen is te koop bij het winkeltje bij de Kasteel Kinderboerderij en bij kantoorboekhandel Van Grinsven in Geldrop (€ 15).

Jos heeft enkele verhalen ingesproken en deze zijn te beluisteren in het kasteel op zondagen tussen 14.00 en 17.00 uur door het scannen van de QR-codes in de betreffende kamers. De rondgang gaat door 7 ruimtes en duurt ruim 30 minuten. Ook tijdens de zomeropenstelling kun je de verhalen beluisteren.

Ook buiten vertelt Jos over verschillende onwaarschijnlijkheden. De QR-code van deze verhalen staat achter het venster aan de westkant van het kasteel. Op elk gewenst moment van de dag kun je de buitentour volgen.

Naast het scannen van de QR-code kun je van tevoren de onderstaande MP3-bestanden downloaden.

Voor de buitenaudiotour van Jos klik hier.

Hieronder staan de geluidsfragmenten op een rijtje in de juiste volgorde van de route.

De ruimtes zijn genummerd van 1 t/m 7.

MP3 geluidsfragmenten binnenaudiotour “Kasteel niet te koop”:

1 Intro 3:41

2 Trouwzaal 3:21

3 Baron z’n Kamer 3:22

4 Oude Keuken 3:16

5 Panoramakamer 5:14

6 Hal boven 4:13

7 Bibliotheek en slot 7:09

Tekeningen door Kees Geevers

HET LANDGOED DAT PRIKKELT

Jouw zakelijke evenement

Bij Landgoed Kasteel Geldrop

Sinds de heren van Geldrop het kasteel in de 14de eeuw hebben opgetrokken in een moerassig gebied langs de Kleine Dommel, is het in de afgelopen 650 jaar meerdere malen verwoest, herbouwd en verbouwd. Sinds 1870 is er echter weinig veranderd. De tuinen en bijgebouwen dateren rond deze tijd, evenals het interieur.

Neem nu contact op