Vrienden van Landgoed Kasteel Geldrop

Word Vriend van Landgoed Kasteel Geldrop!

De Vriendenorganisatie van Landgoed Kasteel Geldrop is in het leven geroepen om de band tussen de inwoners van Geldrop-Mierlo en het Landgoed te versterken. Met deze vriendschap steun je het landgoed zodat er zaken aangeschaft kunnen worden waar anders geen financiële mogelijkheden voor zijn. Zo zijn er in het verleden dankzij de Vrienden onder andere bankjes in het park gekomen, nieuwe gordijnen in de Panoramakamer van het kasteel en kon er mede dankzij de Vrienden nieuwe kleding aan worden geschaft voor de vrijwilligers van de Kasteel Kinderboerderij.

Als Vriend word je op de hoogte gehouden van de activiteiten die op het Landgoed plaatsvinden, kun je deelnemen aan activiteiten speciaal voor Vrienden en krijg je bovendien bovendien korting op diverse activiteiten en producten.

In het kort:

  • Je steunt Landgoed Kasteel Geldrop
  • Elke 2 maanden ontvang je de nieuwsbrief van het landgoed
  • Speciale activiteiten voor Vrienden
  • Diverse winacties en kortingen

Word Vriend en steun het landgoed:

per jaar: €50,00 (meest gekozen) of een ander bedrag naar keuze

(minimaal €30,00 per jaar)

of

per maand: €5,00 of een ander bedrag naar keuze

(minimaal €2,50 per maand)

Mail ons via onderstaande knop en geniet direct van alle extra’s die het landgoed je als Vriend te bieden heeft!

Meld je aan als vriend van de stichting

.

Landgoed Kasteel Geldrop is een culturele Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI), dit houdt in dat je periodieke giften onder voorwaarden af kunt trekken van de belasting. Wil je meer informatie over deze fiscaal gunstige regeling? Neem contact met ons op via vrienden@kasteelgeldrop.nl

Win een picknickmand van de Kasteelhoeve voor 2 personen
ter waarde van €25,00!
Ken je de geweldige picknickmanden van de Kasteelhoeve al? Zoek een mooi plekje in de Bloemenhof of het Kasteelpark en geniet van heerlijke broodjes, fruitsalade, croissantjes en nog veel meer. Deze maand mogen we onder de Vrienden een picknickmandarrangement voor 2 personen verloten! Ben je Vriend en wil je kans maken op zo’n mand vol lekkers van de Kasteelhoeve? Stuur vóór 1 juni een mailtje met je naam en adresgegevens naar vrienden@kasteelgeldrop.nl. De winnaar krijgt in de eerste week van juni bericht. Ben je nog geen Vriend? Je kunt al Vriend worden vanaf €2,50 per maand! Meld je aan via de knop op deze pagina en ding direct mee naar dit geweldige picknickarrangement!
Lezing van kunsthistorica Ingrid Gaasterland
Op dit moment is in het kasteel de tentoonstelling ‘Schoonheid in stijl’ te zien met werken van de Utrechtse schilder Mar Diemèl (1903-1983). De expositie omvat schilderijen, tekeningen en illustraties, die kenmerkend zijn voor de verschillende stijlen die Diemèl gedurende zijn leven heeft gehanteerd. Daarnaast worden ook enkele zelfportretten tentoongesteld.
Kunsthistorica Ingrid Gaasterland, onder andere bekend van haar goed bezochte lezingen in Galerie de Ruimte, gaf op woensdag 18 mei in het kasteel voor Vrienden van het landgoed een lezing over deze kunstenaar en na afloop was het mogelijk om de tentoonstelling te bezoeken. Ingrid, hartelijk dank voor de interessante middag! De tentoonstelling is nog tot en met zondag 19 juni elke donderdag, vrijdag en zondag tussen 14.00 en 17.00 uur gratis te bezoeken.
Op zondag 3 april werd er op het landgoed de 2e Landgoeddag georganiseerd!
Ook de Vrienden waren met een enthousiast team aanwezig en hadden een leuke actie. Om de restauratieplannen van het landgoed in het zonnetje te zetten kon je een steen kopen en op de onderkant je naam schrijven. Deze steen zal geplaatst worden op de Kasteellaan. Zo draag je letterlijk én figuurlijk een steentje bij aan de restauratie van het landgoed! En hoe leuk is het idee dat misschien wel over honderden jaren je naam weer tevoorschijn komt bij werkzaamheden die dan plaatsvinden? Natuurlijk hadden we weer een speciale actie voor Vrienden: als Vriend mocht je gratis een steen met je naam komen plaatsen. De actie was geslaagd: we hebben veel Vrienden mogen verwelkomen en er zijn maar liefst 64 stenen geplaatst. Iedereen hartelijk dank!

Op zondag 20 maart was er speciaal voor de Vrienden een rondleiding door de kunstenaars van de expositie “Nieuw licht in Collage en Aquarel” in het kasteel. Frederika van Veen en Esma Ates vertelden meer over hun werk, de achtergronden en de technieken die ze gebruiken. Aansluitend was er koffie of thee met iets lekkers in de keuken van het kasteel. Het was een interessante en gezellige bijeenkomst. Frederika en Esma, hartelijk dank voor jullie uitleg! De tentoonstelling is nog tot en met de Landgoeddag op 3 april te bezoeken. Op die dag zullen Frederika en Esma ook zelf aanwezig zijn.

In oktober en november was er een actie voor Vrienden waarbij 4 kaartjes verloot werden voor Griezelig Geldrop-Mierlo, het griezelevenement in Kasteel Geldrop.  De kaartjes zijn gewonnen door Joanne Smit. Gefeliciteerd!

In oktober konden Vrienden gratis deelnemen aan een rondleiding over het landgoed. Na afloop was er tijd om bij te praten onder het genot van een kop koffie of thee met iets lekkers.

De gelukkige winnaars van een rondleiding over het landgoed speciaal voor Vrienden, september 2020.

Melanie van Bommel (links) en Karin Fase (rechts) vormen samen de commissie Vrienden van Landgoed Kasteel Geldrop. Lees meer over hun plannen op https://www.ed.nl/geldrop-mierlo-nuenen/kasteel-geldrop-zoekt-nieuwe-en-jongere-vrienden~abc9a3d8/

HET LANDGOED DAT PRIKKELT

Wat heeft Stichting Landgoed Kasteel Geldrop te bieden

Meer informatie over de verschillende onderdelen van Landgoed Kasteel Geldrop? Klik op een van de logo's om direct meer informatie te vinden over het desbetreffende onderdeel.