Vrienden van Landgoed Kasteel Geldrop

Word Vriend van

Landgoed Kasteel Geldrop!

Als Vriend word je op de hoogte gehouden van de activiteiten die op het Landgoed plaatsvinden, kun je deelnemen aan activiteiten speciaal voor Vrienden en krijg je bovendien korting op diverse activiteiten en producten. Jouw bijdrage gebruiken we om het landgoed mooier, leuker en duurzamer te maken. Zo is er dankzij de Vrienden een drinkwaterpunt in de Bloemenhof gekomen en zijn er energiezuinige lampen geplaatst in de expositieruimte van het kasteel.

In het kort:

  • Je steunt Landgoed Kasteel Geldrop
  • Speciale activiteiten voor Vrienden
  • Diverse winacties en kortingen
Meld je aan als Vriend

Vriend worden kan al vanaf €30,00 per jaar of €2,50 per maand. Meld je aan via onderstaande knop en je kunt direct profiteren van alle voordelen die een Vriendschap te bieden heeft!

 

Meld je aan als Vriend van Landgoed Kasteel Geldrop
Belastingvoordeel met ANBI-regeling

Landgoed Kasteel Geldrop is een culturele Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit houdt in dat je zowel eenmalige als meerjarige giften aan het landgoed onder voorwaarden kunt aftrekken van de belasting. Het formulier dat je nodig hebt bij meerjarige giften, download je hier. Wil je meer informatie over deze fiscaal gunstige regeling? Kijk dan op de website van de belastingdienst.

Acties en voordelen

voor Vrienden

Wijnproeverij zondag 19 november 1+1 gratis voor Vrienden

Op zondag 19 november vindt van 14.00-17.00 uur op het kasteel weer een wijnproeverij plaats van De Bottelarij uit Mierlo. De hele benedenverdieping van Kasteel Geldrop staat in het teken van wijnen. Er zijn die middag maar liefst ruim 100 wijnen om te proeven, dus zeker voor ieder wat wils. Marcel en zijn collega’s geven graag advies deze middag en op wijnen die deze middag besteld worden krijg je ook nog eens 10% korting. Toegangskaarten voor dit bijzondere evenement kosten €15,00 maar voor speciaal voor Vrienden van Landgoed Kasteel Geldrop heeft De Bottelarij een mooie actie: koop 1 toegangskaart en krijg de 2e gratis. Entreetickets (zolang de voorraad strekt) zijn te koop in de winkel of door een e-mail te sturen naar info@debottelarij.nl , vermeld hierbij dat het om de actie voor de Vrienden van Landgoed Kasteel Geldrop gaat.

Activiteit voor Vrienden expositie Pieter Reef en Sjef Bakermans

De laatste expositie in het kasteel dit jaar betreft het werk van twee kunstenaars uit Geldrop die bovendien allebei vrijwilliger zijn op ons kasteel. Sjef Bakermans is zijn leven lang geboeid geweest door de stillevens uit de 17e eeuw. Hij maakt kleine verstilde kunstwerkjes van alledaagse dingen waar hij door geraakt wordt. Prachtig lichtgebruik en een uitgebalanceerde compositie kenmerken zijn werk. Het werk van Pieter Reef bewoog zich aanvankelijk tussen traditionele schilderkunst en ruimtelijke objecten; passend bij de stijl van de materieschilderkunst. De laatste jaren wordt hij geraakt door landschappen die hij in zijn kunst verwerkt tot licht geabstraheerde panorama-achtige schilderijen. Zijn kleurgebruik is altijd verfijnd en roept een sfeer van ruimtelijkheid op waarin je zou kunnen ronddwalen.

Op donderdagmiddag 23 november om 14.30 uur wordt er speciaal voor de Vrienden van Kasteel Geldrop een bijeenkomst georganiseerd waarbij Pieter Reef en Sjef Bakermans in een vraaggesprek met kunsthistorica Ingrid Gaasterland iets vertellen over hun werkwijze en hun werk. Aanmelden kan tot maandag 20 november via vriendenkasteelgeldrop@gmail.com (max. 2 gratis kaarten per Vriend).

Korting workshop naaldvilten thema ‘kerst’ (VOL)

Na het succes van de vorige workshops wordt er opnieuw een workshop naaldvilten georganiseerd, ditmaal met het thema ‘kerst’. De workshop is geschikt voor beginners maar ook wie al eens eerder heeft genaaldvilt, is van harte welkom. Je kunt een hanger voor in de kerstboom maken, een kerstkabouter of misschien waag je je wel aan zo’n gezellige Rudolph. De workshop is op vrijdag 8 december op het kasteel, van 10.00 uur tot circa 12.30 uur. Deze workshop zit helaas vol. Mail naar vriendenkasteelgeldrop@gmail.com om op de wachtlijst gezet te worden. Kosten: €25,00 p.p., Vrienden krijgen €5,00 korting. Alle materialen, koffie of thee en iets lekkers zijn bij de prijs inbegrepen. De workshop is ook toegankelijk voor niet-Vrienden.

HET LANDGOED DAT PRIKKELT

Wat heeft Stichting Landgoed Kasteel Geldrop te bieden

Meer informatie over de verschillende onderdelen van Landgoed Kasteel Geldrop? Klik op een van de logo's om direct meer informatie te vinden over het desbetreffende onderdeel.