Vrienden van Landgoed Kasteel Geldrop

Word Vriend van Landgoed Kasteel Geldrop!

De Vriendenorganisatie van Landgoed Kasteel Geldrop is in het leven geroepen om de band tussen de inwoners van Geldrop-Mierlo en het Landgoed te versterken. Met deze vriendschap steun je het landgoed zodat er zaken aangeschaft kunnen worden waar anders geen financiële mogelijkheden voor zijn. Zo zijn er in het verleden dankzij de Vrienden onder andere bankjes in het park gekomen, nieuwe gordijnen in de Panoramakamer van het kasteel en kon er mede dankzij de Vrienden nieuwe kleding aan worden geschaft voor de vrijwilligers van de Kasteel Kinderboerderij.

Als Vriend word je op de hoogte gehouden van de activiteiten die op het Landgoed plaatsvinden, kun je deelnemen aan activiteiten speciaal voor Vrienden en krijg je bovendien bovendien korting op diverse activiteiten en producten.

In het kort:

  • Je steunt Landgoed Kasteel Geldrop
  • Elke 2 maanden ontvang je de nieuwsbrief van het landgoed
  • Speciale activiteiten voor Vrienden
  • Diverse winacties en kortingen

Word Vriend en steun het landgoed:

per jaar: €50,00 (meest gekozen) of een ander bedrag naar keuze

(minimaal €30,00 per jaar)

of

per maand: €5,00 of een ander bedrag naar keuze

(minimaal €2,50 per maand)

Stuur ons via onderstaande knop een e-mail om je aan te melden als Vriend en geniet direct van alle extra’s die het landgoed je als Vriend te bieden heeft!

Meld je aan als vriend van de stichting

.

Landgoed Kasteel Geldrop is een culturele Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI), dit houdt in dat je periodieke giften onder voorwaarden af kunt trekken van de belasting. Wil je meer informatie over deze fiscaal gunstige regeling? Neem contact met ons op via vrienden@kasteelgeldrop.nl

Lezing expositie Evert Slegers

Vanaf 8 januari t/m 26 februari exposeert de Helmondse kunstenaar Evert Slegers in Kasteel Geldrop. Met een vijftigtal schilderijen toont hij zijn omvangrijke oeuvre. Een tentoonstelling die zeer de moeite waard is om te bezoeken!

We zijn heel blij dat Evert Slegers samen met kunsthistoricus dr. Ger Jacobs speciaal voor de Vrienden een lezing over zijn werk wil geven. Deze lezing zal plaatsvinden op donderdag 9 februari om 14.00 uur in het kasteel. Aansluitend is er natuurlijk de gelegenheid om de tentoonstelling te bezoeken.

Deze lezing is uitsluitend toegankelijk voor Vrienden van Landgoed Kasteel Geldrop (en eventueel een introducé). Reserveer gratis max. 2 plaatsen door uiterlijk 5 februari een mail te sturen naar vrienden@kasteelgeldrop.nl, o.v.v. lezing Evert Slegers. In de mail graag je naam vermelden en hoeveel plaatsen je wilt reserveren.  Nog geen Vriend? Meld je aan via deze website en je kunt direct meedoen met deze activiteit!

Vrijkaarten voor Griezelig Geldrop-Mierlo

Na het succes van de vorige editie verandert het kasteel opnieuw in een spookkasteel tijdens Griezelig Geldrop-Mierlo! We mochten onder de Vrienden van Landgoed Kasteel Geldrop 4 kaarten verloten. De winnaar heeft inmiddels bericht gekregen, van harte gefeliciteerd!

Vrijkaarten voor de Brocante d’Hiver
We mochten 2x 2 vrijkaarten onder de Vrienden van Landgoed Kasteel Geldrop verloten voor de Brocante d’Hiver, die op 21 en 22 januari voor de 5e keer op het landgoed gehouden wordt. De winnaars hebben inmiddels bericht gekregen. Van harte gefeliciteerd!

Lezing John Schoolmeesters over de Bloemenhof

Op dinsdag 22 november gaf tuinontwerper en hovenier John Schoolmeesters een lezing in het kasteel over de Bloemenhof. Aansluitend nam hij ons mee naar buiten waar hij en zijn vrouw Cill Neggers ons lieten zien hoe bijzonder deze mooie plek van het landgoed in de herfst is. De normale toegangsprijs voor deze middag was € 10,00 per persoon, voor Vrienden van Landgoed Kasteel Geldrop was de toegang gratis (2 kaarten per Vriend).

Koekeloerestruindag: gratis herfstverrassing voor Vrienden

Zondag 2 oktober was het Koekeloerestruindag op het landgoed. Vrienden van het landgoed konden deze dag een gratis herfstverrassing ophalen bij het kasteel!

Exclusieve lezing kunstenaars expositie LOST AND REFOUND

Van zondag 4 september t/m zondag 30 oktober 2022 was in het kasteel de expositie LOST AND REFOUND te bezichtigen. Hierin wordt de Nederlands-Indische koloniale geschiedenis belicht aan de hand van werk van Shelly Lapré en Aura Op den Camp, beeldend kunstenaars van Indische afkomst. Speciaal voor de Vrienden gaven Shelly en Aura op vrijdag 7 oktober een lezing over hun werk.

Win een ritje met de ezelwagen!

Op zondag 25 september werden er weer ritjes met de ezelwagen gemaakt vanaf de Kasteel Kinderboerderij. Onze ezels Teun en Kasper laten je het landgoed zien! De ritjes zijn geschikt voor kinderen tot 12 jaar. Kaartjes zijn te koop bij de kassa van de kinderboerderij maar we mochten namens de kinderboerderij 2 kaartjes verloten onder de Vrienden van het landgoed!

Bierfestival: gratis glas

Op zondag 19 juni (Vaderdag) organiseerde Landgoed Kasteel Geldrop, samen met slijterij De Bottelarij uit Mierlo, haar 5e bierfestival op het voorplein van het kasteel. Zeven Brabantse brouwers lieten hun beste bieren proeven. Ook hier hadden we een leuke actie voor Vrienden: normaal gesproken betaal je voor een glas en 3 munten €10,00, Vrienden kregen het glas gratis en betaalden dus maar €7,50.

Gratis rondleiding tentoonstelling Rob van Doorn

In de maanden juni-augustus 2022 was er een tentoonstelling te zien in het kasteel met werk van de fotograaf Rob van Doorn. Zijn werk kenmerkt zich door dynamische en kleurrijke composities.

Op dinsdagmiddag 5 juli heeft Rob van Doorn speciaal voor Vrienden van het landgoed een lezing gegeven over de achtergronden van zijn werk. Aansluitend was er natuurlijk de mogelijkheid om de tentoonstelling te bezoeken. Het was een zeer interessante en gezellige middag!

Winnaar picknickmand Kasteelhoeve bekend!

Namens de Kasteelhoeve mochten we een picknickmand-arrangement voor 2 personen verloten ter waarde van €25,00! Uit de vele enthousiaste inzendingen heeft een medewerker van de Kasteelhoeve een winnaar getrokken. Greetje de Goede mag binnenkort gaan genieten van zo’n heerlijke picknick in de Bloemenhof of de kasteeltuin. Heel veel plezier gewenst! Niet gewonnen? Gelukkig zijn de picknickmanden (en nog veel meer lekkers) ook te bestellen via www.kasteelhoevegeldrop.nl.

Lezing van kunsthistorica Ingrid Gaasterland
Kunsthistorica Ingrid Gaasterland, onder andere bekend van haar goed bezochte lezingen in Galerie de Ruimte, gaf op woensdag 18 mei in het kasteel voor Vrienden van het landgoed een gratis lezing over de kunstenaar Mar Diemèl en na afloop was het mogelijk om de tentoonstelling te bezoeken. Ingrid, hartelijk dank voor de interessante middag!
Landgoeddag: draag je steentje bij
Op zondag 3 april werd er op het landgoed de 2e Landgoeddag georganiseerd. Ook de Vrienden waren met een enthousiast team aanwezig en hadden een leuke actie. Om de restauratieplannen van het landgoed in het zonnetje te zetten kon je een steen kopen en op de onderkant je naam schrijven. Deze steen zal geplaatst worden op de Kasteellaan. Zo draag je letterlijk én figuurlijk een steentje bij aan de restauratie van het landgoed! En hoe leuk is het idee dat misschien wel over honderden jaren je naam weer tevoorschijn komt bij werkzaamheden die dan plaatsvinden? Natuurlijk hadden we weer een speciale actie voor Vrienden: als Vriend mocht je gratis een steen met je naam komen plaatsen. De actie was geslaagd: we hebben veel Vrienden mogen verwelkomen en er zijn maar liefst 64 stenen geplaatst. Iedereen hartelijk dank!

Gratis rondleiding kunsttentoonstelling

Op zondag 20 maart was er speciaal voor de Vrienden een rondleiding door de kunstenaars van de expositie “Nieuw licht in Collage en Aquarel” in het kasteel. Frederika van Veen en Esma Ates vertelden meer over hun werk, de achtergronden en de technieken die ze gebruiken. Aansluitend was er koffie of thee met iets lekkers in de keuken van het kasteel. Het was een interessante en gezellige bijeenkomst. Frederika en Esma, hartelijk dank voor jullie uitleg! De tentoonstelling is nog tot en met de Landgoeddag op 3 april te bezoeken. Op die dag zullen Frederika en Esma ook zelf aanwezig zijn.

Kaartjes winnen voor Griezelig Geldrop

In oktober en november was er een actie voor Vrienden waarbij 4 kaartjes verloot werden voor Griezelig Geldrop-Mierlo, het griezelevenement in Kasteel Geldrop.  De kaartjes zijn gewonnen door Joanne Smit. Gefeliciteerd!

Gratis rondleiding voor Vrienden

In oktober konden Vrienden gratis deelnemen aan een rondleiding over het landgoed. Na afloop was er tijd om bij te praten onder het genot van een kop koffie of thee met iets lekkers.

De gelukkige winnaars van een rondleiding over het landgoed speciaal voor Vrienden, september 2020.

Melanie van Bommel (links) en Karin Fase (rechts) vormen samen de commissie Vrienden van Landgoed Kasteel Geldrop. Lees meer over hun plannen op https://www.ed.nl/geldrop-mierlo-nuenen/kasteel-geldrop-zoekt-nieuwe-en-jongere-vrienden~abc9a3d8/

HET LANDGOED DAT PRIKKELT

Wat heeft Stichting Landgoed Kasteel Geldrop te bieden

Meer informatie over de verschillende onderdelen van Landgoed Kasteel Geldrop? Klik op een van de logo's om direct meer informatie te vinden over het desbetreffende onderdeel.