Over de Kasteel Zintuigentuin

Kasteel Zintuigentuin

Let op: ivm verbouwingswerkzaamheden is de ZTT niet toegankelijk via de kinderboerderij van 16 t/m 23 april en misschien een enkele dag daarna. Probeer het via Bloemenhof (beperkt open)

Maak kennis met de jongste uitbreiding van het landgoed. De Kasteel Zintuigentuin is een samenwerkingsproject van Stichting Landgoed Kasteel Geldrop, Kasteel Kinderboerderij Geldrop en Grabbelton Kinderopvang Geldrop.

Het doel van de Zintuigentuin is natuureducatie voor jong en oud met als extra aandacht voor jeugdige bezoekers, rolstoelers en mensen met beperkingen. De Zintuigentuin concentreert zich op de menselijke zintuigen.

In de Zintuigentuin bevinden zich ook diverse bijenvolken in kasten op veilige afstand van de paden. De noordkant van de tuin is namelijk ingericht als broedplaats en voerplek voor verschillende soorten insecten. Er is zelfs een insectenhotel aanwezig.

Wat is er te doen in de Zintuigentuin?

De Kasteel Zintuigentuin bestaat uit 2 delen:

  1. Het informatieve deel met vele soorten planten en informatie over onze vijf zintuigen;
  2. De “leer en meditatieve momenten”. Ter ondersteuning daarvan is er nu een labyrint en doolhof inclusief speurtocht. De “gidsen” hierbij zijn de stokstaartjes. Zij wijzen met hun neuzen de juiste looproute aan.

Het onderhoud van de tuin, paviljoen en andere objecten wordt geheel verzorgd door vele vaste vrijwilligers, de kinderen van de Grabbelton, vrijwilligers van het Kasteel Geldrop, instituut het Laar uit Geldrop, GGZ Eindhoven en de Van der Puttschool met een groep van 14 kinderen.

Bezoek de Zintuigentuin in combinatie met de Kinderboerderij. Groepsbezoeken? Maak dan een afspraak met het kasteel.

[/vc_row_inner]

Je gegevens

Vertel ons hoe we contact met je kunnen opnemen.


Hoe kunnen we helpen?

Stel gerust een vraag of laat eenvoudigweg een reactie achter.


Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00, zaterdag en zondag van 11.00-17.00 uur. Welkom zonder fiets en zonder hond.

HET LANDGOED DAT PRIKKELT

Wat heeft Stichting Landgoed Kasteel Geldrop te bieden

Meer informatie over de verschillende onderdelen van Landgoed Kasteel Geldrop? Klik op een van de logo's om direct meer informatie te vinden over het desbetreffende onderdeel.