Speurtocht en andere spellen

Speurtocht en andere spellen

In verband met de verbouwing van ons hoofdgebouw zijn speurtochten vanaf 2 april weer mogelijk. Als je interesse hebt neem dan even contact met ons op.

Bij de kinderboerderij is het mogelijk om een speurtocht of ander spel te doorlopen. Dat is ideaal voor schoolgroepen, begeleiders met jonge kinderen, of bijvoorbeeld een kleine groep die gezellig wat komt vieren op de boerderij.

Speurtocht of Opdrachtenspel (0,50)
Voor kleine kinderen is er een speurtocht waar je als begeleider een handvat aan hebt.Kinderen komen via vragen en korte opdrachten langs een heleboel dieren op het terrein. Dat maakt het leren leuk! De opdrachten en de speurtocht zijn bij de balie verkrijgbaar. Voor iets oudere kinderen twee andere opdrachtenspellen: over eieren en spreekwoorden.

Ganzenbordspel (€1,50 per kind)
Voor kinderen van 5 tot 8 jaar (minimaal 6 kinderen) is er het ganzenbordspel. Dit spel duurt zo’n 1 à 1,5 uur maar kan op elke gewenst moment worden afgerond. Het kinderboerderij terrein is het speelveld en overal hangen witte ganzen met nummers. Met grote dobbelstenen wordt bepaald naar welk ganzenbordje men moet lopen. Deze bordjes staan verspreid over de kinderboerderij. Eenmaal daar aangekomen moeten de kinderen kleine opdrachten uitvoeren alvorens weer te mogen gooien. Tussendoor of bij afsluiting van het spel krijgen de kinderen een bekertje limonade en een koekje.

Schapentocht (€ 1,50 per kind)
(niet bij regenachtig weer want dan zitten de schapen in de stal)
Met deze tocht kom je van alles te weten over schapen. Je krijgt een document met vragen en opdrachten en gaat naar de schapenweide. Kinderen kunnen dit zelf lezen en schrijven maar het kan ook met hulp van een ouder/ verzorger plaatsvinden.

Voeding en aanverwanten (€ 1,50 per kind)
Wat weet je eigenlijk over eten? Kinderen gaan op pad met opdrachten over van alles wat in brede zin te maken heeft met voeding van dier en mens. Ze komen over het hele terrein en moeten soms antwoorden bedenken of ze op informatieborden zoeken. Kinderen moeten zelf kunnen lezen. Enige begeleiding van ouders/ verzorgers is nodig.

Waarom doet ie zo? (€ 1,50 per kind)
Ben je nieuwsgierig naar hoe dieren dingen doen? Doe en leer! Met deze speur/opdrachten tocht zwermen kinderen uit over het terrein en komen langs bijna alle dieren. Ze gaan kijken of zoeken waarom dieren doen zoals ze doen. Een document wordt meegegeven en daarop kan geschreven en getekend worden. Bij veel kinderen wordt er per groepje 1 document uitgereikt. Kinderen moeten zelf kunnen lezen en schrijven of kunnen geholpen worden door een verzorger /ouder.

Boek direct

Vul je gegevens in, wij laten je zo snel mogelijk weten of het groepsbezoek mogelijk is.

HET LANDGOED DAT PRIKKELT

Wat heeft Stichting Landgoed Kasteel Geldrop te bieden

Meer informatie over de verschillende onderdelen van Landgoed Kasteel Geldrop? Klik op een van de logo's om direct meer informatie te vinden over het desbetreffende onderdeel.