De kleinere dieren op de kinderboerderij

De kleinere dieren op de kinderboerderij

Bij Kinderboerderij Geldrop vind je kleine en grote dieren en een aantal vogelsoorten. Lees hier meer over onze kleine dieren, zoals onze kat Ruben en dat konijnen helemaal geen knaagdieren zijn.

De kat
Al duizenden jaren zijn er tamme katten. Katten houden van luieren maar zijn ook graag korte stukjes heel actief. Op de kinderboerderij hebben we Ruben, de rode kater. Hij woont hier sinds begin 2017. Ruben vindt aaien meestal wel fijn, maar doe rustig en laat hem altijd eerst even aan je hand ruiken. Loopt hij weg? Dan kun je hem beter even met rust laten.

De konijnen
Konijnen zijn geen knaagdieren maar de meeste knagen wel graag. Tamme konijnen heb je in alle soorten en maten. Van kleine dwergkonijntjes tot grote Vlaamse reuzen. Kom je gauw eens naar onze konijnen kijken? Je vindt ze in de konijnenburcht, in de konijnenschuur en in de knuffelhoek. Soms zitten er in de schuur konijnen die een nieuw huis zoeken.

Wil je de konijnen aaien? De knuffelhoek is elke dag open van 15.00 tot 15.30uur. Doordeweeks is de knuffelhoek ook open van 11.00 tot 11.30uur. Aaien mag onder begeleiding van een dierverzorger.

De Cavia’s
Cavia’s komen oorspronkelijk uit Peru, in Zuid-Amerika. Het zijn groepsdieren net als konijnen. Wil je onze cavia’s zien? In de konijnenschuur staat het caviahotel. Daarin woont meestal een gecastreerd mannetje samen met zijn harem; dat zijn een stel vrouwtjes. Er komen dus geen kleintjes. Anders zouden we constant nieuwe cavia’s hebben, en waar zouden die dan moeten wonen? Wel hebben we soms cavia’s die een nieuw huis zoeken. Die vind je ook in de konijnenschuur. Kom je de groep gauw eens bekijken en misschien ook aaien?

Kleine Dieren
Behalve de konijnen en cavia’s hebben we op de kinderboerderij ook vaak andere kleine dieren. Ga maar eens in de konijnenschuur aan de rechterkant kijken of er wat in de andere verblijven  zit.

HET LANDGOED DAT PRIKKELT

Wat heeft Stichting Landgoed Kasteel Geldrop te bieden

Meer informatie over de verschillende onderdelen van Landgoed Kasteel Geldrop? Klik op een van de logo's om direct meer informatie te vinden over het desbetreffende onderdeel.