Huisdier afstaan

Als je zelf niet meer voor je huisdier kan zorgen

Dat is balen. Je hebt een hele leuke cavia, maar je nieuwe broertje of zusje is zó allergisch, dat het echt niet meer gaat. Of misschien is er wel een heel andere reden waarom je hoe dan ook niet meer zelf voor je huisdier kan zorgen. In dat geval kan de Kinderboerderij misschien een oplossing bieden. De kinderboerderij neemt, als er plek is, cavia’s en konijnen aan. Je doet dan blijvend afstand van je dier. Bel of mail altijd van tevoren om te vragen of we plek hebben.

Hoe werkt het?
Vraag je ouder of verzorger om contact op te nemen met de kinderboerderij. Wij kunnen dan kijken of we een plek hebben voor jouw huisdier. Vervolgens spreek je samen met ons een dag af dat je langs kan komen. Je vult dan een formulier in waarmee je afstand doet van je huisdier en je betaalt eventuele kosten. Daarna neem je afscheid van het dier en nemen wij het mee. We begrijpen dat dat heel moeilijk voor je kan zijn. We nemen daarom de tijd voor het afscheid als je wil en om je vragen te beantwoorden en met je te praten.

Quarantaineruimte en een eigen hok
Na ontvangst gaat het dier tijdelijk (minimaal 2 weken) in quarantaine om zeker te weten dat er geen besmettelijke ziektes zijn. Je kunt in die periode het dier niet bezoeken. Daarna komt het dier op zijn nieuwe plaats op de kinderboerderij.

Een nieuw thuis op de kinderboerderij of bij iemand anders
Voor het afgestane konijn of de cavia zoeken we vaak naar een nieuw liefdevol thuis waar misschien ook al wel een maatje woont. Het kan in sommige gevallen ook zo zijn dat het dier bij ons op de kinderboerderij blijft; bijvoorbeeld in een van de konijnengroepen, of in het caviahotel. Dit kunnen we echter nooit beloven.
Wij kiezen waar het dier het beste terecht kan komen. Je kunt hier niet in meebeslissen.

Geen aanspraak meer
Let op, als je afstand doet van je dier, kun je geen aanspraak meer op het dier maken, noch op de manier waarop wij voor het dier zorgen. Je hebt dan geen zeggenschap meer over het dier. Je kunt dus niet bepalen wat wij het dier voeren, hoe we voor het dier zorgen, of waar het dier daarna heengaat.

Tijdens de quarantaineperiode kun je het dier ook niet zien. Daarna kun je het dier wel weer zien als deze op de kinderboerderij blijft. Je mag het dier niet meer voeren en aaien gaat ook niet altijd. Wel mag je altijd langskomen.

Wat kost het?
Je betaalt bij het afleveren van een cavia of konijn eenmalig een bedrag van €20,- per aangenomen dier plus eventuele kosten voor een inentingsprogramma of voor castratie/sterilisatie.
Van het eenmalige bedrag betalen wij voer, zorgen we voor een hok en geven we het dier een korte gezondheidscheck. Ook draagt dit bedrag bij aan eventuele kosten bij de dierenarts.

Behalve het bovenstaande bedrag kan het voorkomen dat het dier nog moet worden ingeënt. Voor een cavia vragen wij geen inentingen. Konijnen hebben 3 geldige inentingen nodig: Myxomatose, RHD1 en RHD2. De eerste twee zijn een jaar geldig, de inenting tegen RHD2 geldt (afhankelijk van de entstof) een half jaar. Heeft je konijn geen inentingen? Dan kun je het dier alsnog hier afstaan maar dan vragen wij per inenting een vergoeding van €15,- zodat wij het dier alsnog kunnen laten inenten.

Mijn konijn is niet volledig ingeënt, wat nu?
Als het konijn een of meerdere inentingen mist, kan de kinderboerderij voor de inentingen zorgen. Hiervoor vraagt de kinderboerderij €15,- per vaccinatie. In totaal kan een konijn dan bij afstand op een bedrag van € 45,00 komen.

Vragen?
Heb je na het lezen van deze informatie nog vragen of wil je een afspraak maken om langs te komen? Neem contact met ons op.

HET LANDGOED DAT PRIKKELT

Wat heeft Stichting Landgoed Kasteel Geldrop te bieden

Meer informatie over de verschillende onderdelen van Landgoed Kasteel Geldrop? Klik op een van de logo's om direct meer informatie te vinden over het desbetreffende onderdeel.