De grote dieren op de kinderboerderij

De grote dieren op de kinderboerderij

Op onze boerderij vind je grote en kleine dieren en een heleboel vogels. Lees hier welke grote dieren we hebben en wat korte achtergrondinformatie.

De Ezels

Teun en Kasper stammen af van de Somalische ezel. Ze zijn in mei 2010 op de kinderboerderij komen wonen. Kasper is de grijze ezel en is wat meer ondeugend. Teun is de donkerbruine ezel en is wat gevoeliger. Ze zijn erg aan elkaar gehecht, wandelen vaak door het dorp en trekken samen een wagentje. Kasper en Teun worden soms ook ingezet om kinderen op hun rug te laten rijden. Ze staan in de wei achterin op de boerderij. Vanaf de schapenwei kun je dichtbij komen. Heb je ze al weleens horen balken?

De Schapen

Onze schapen in Nederland stammen af van het wilde schaap en hebben een dikke jas wol die beschermt tegen zon en kou. Op de boerderij hebben we een Kempisch heideschaapje, Tonnie. We hebben ook bruine schapen (van gemengde rassen), Coburger Fuchs schapen, die zijn lichtbruin, en een Kameroenschaap, Jamila, dat een soort haar heeft in plaats van wol en een Zwartbles schaap, Aukje. Kom je gauw eens kijken naar onze schapen? Veel van hen zijn best tam en als je rustig bent en door je knieën gaat, kun je ze voorzichtig aaien.

De Geiten

Op de kinderboerderij woont een leuke groep geiten. Er zijn dwerggeiten en melkgeiten, Saanen geiten. Een mannetjesgeit heet een bok, maar hier zijn alleen maar vrouwtjes; geiten, dus. Een geit is erg nieuwsgierig en houdt van aandacht. Dus ga ze maar aaien en praat tegen ze.

De Varkens

Ernie is ons hangbuikvarken. Hij heeft een buitenruimte met modder en zand en wat speelgoed. ‘s Nachts slaapt hij in een hok. Dat houdt hij heel netjes want varkens zijn van nature ‘schone’ dieren. Dat betekent dat ze hun behoefte niet op hun slaapplek doen. Een vrouwtjesvarken heet een zeug en een mannetjesvarken heet een beer. Een jong varkentje heet een big. Varkens zijn gevoelige dieren en erg slim, daarom hebben ze aandacht en speelgoed nodig. Je kunt ze zelfs trucjes leren zoals poot geven of een rondje draaien. Varkens hebben trouwens geen zweetklieren. Daarom nemen ze ook zo graag een modderbad als het heet is. Dat koelt lekker af. En het is gelijk een beschermlaagje voor hun huid. Ze wroeten ook graag in de modder op zoek naar lekkere hapjes. Met hun gevoelige neus vinden ze gemakkelijk regenwormen, insecten en bijvoorbeeld wortels.

Naast Ernie wonen er twee Kune Kune varkens in het varkensverblijf. Zij heten Boris en Sjefke. Ze zijn in augustus 2018 geboren en worden getraind. Dit doen we omdat ze groter en breder worden dan Ernie en ze moeten wel hanteerbaar zijn als er kinderen bij hen komen. Ze zijn erg relaxed en vriendelijk.

HET LANDGOED DAT PRIKKELT

Wat heeft Stichting Landgoed Kasteel Geldrop te bieden

Meer informatie over de verschillende onderdelen van Landgoed Kasteel Geldrop? Klik op een van de logo's om direct meer informatie te vinden over het desbetreffende onderdeel.