Baasje gezocht: Konijnen

Als je op zoek bent naar een huisdier

Konijn zoekt bediende

Er wonen op de Kinderboerderij konijnen en cavia’s die een nieuw huis zoeken. U kunt ze vinden in de konijnenschuur.
Soms komen dieren bij ons terecht als gevolg van een impulsieve aankoop of omdat kinderen geen interesse meer hebben in hun konijn of cavia. Er is vaak niets mis met het dier. Ernstige allergie vormt soms ook een belemmering om een dier te houden.

De impulsieve aankoop van een dier heeft vaak grote gevolgen. We beseffen vaak niet wat het inhoudt om een konijn of cavia te houden en hebben geen idee wat de behoeftes van deze dieren zijn. Laat u zich gerust bij ons voorlichten over het verzorgen van konijnen, cavia’s of andere kleine huisdieren. Zo kunt u een juiste keuze voor een huisdier maken.

Wilt u juist afstand doen van uw huisdier? Kijk dan hier voor meer informatie.

Zo’n schattig konijntje, dat wil ik wel!

Een leuk konijn of konijnenkoppel gespot op de foto’s hieronder? Neem even contact met ons op om zeker te weten dat het dier of de dieren nog beschikbaar zijn. U mag ook altijd bij ons komen kijken. We vragen u sowieso eerst samen met ons de dieren te bekijken alvorens tot aanschaf over te gaan. Zo kunnen we u meer over de dieren vertellen en samen met u nagaan of dit het juiste dier is voor uw gezin of huis. Het is verstandig uw nieuwe oogappeltje(s) te reserveren. Zo heeft u alle tijd om rustig te komen kijken en de nodige zaken te bespreken. Maak hiervoor een afspraak zodat we de tijd kunnen nemen voor u. Bijna alle konijnen zijn ingeënt en de mannetjes gecastreerd. Als u niet vindt wat u zoekt kunt u contact opnemen met de kinderboerderij. Soms staan niet alle konijnen die een nieuw huis zoeken op de website om bepaalde redenen (er wordt nog gekoppeld, er moet nog gecastreerd worden etc)maar daarover kunnen we dan informatie geven als ze wel mogen verhuizen.

Konijnen verhuizen in principe niet alleen: het zijn groepsdieren die vereenzamen als ze alleen wonen. Er zijn koppels de een nieuw huis zoeken maar als u zelf al een konijn heeft en u zoekt een nieuw maatje voor hem/haar, dan kunt u met uw konijn komen en proberen welke klik er gaat ontstaan. Konijnen zijn geen dieren die in kooien gehouden kunnen worden, ze moeten minimaal 2-3 uur per dag los kunnen lopen. En ja, let op: ze knabbelen alles kapot.

Kosten en verdere stappen

We vragen een vergoeding voor de nieuwe dieren die naar een nieuw huis verhuizen. Deze gebruiken we om de kosten van voeding, verzorging en dierenarts te dekken.

Als vergoeding vragen we voor een gecastreerde ram € 45,00, voor een voedster € 20,00. De meeste konijnen bij ons zijn ingeënt.

Neem, zoals al gezegd, altijd eerst contact op met de boerderij en zorg zelf voor vervoer (een bench, kooi of een stevige doos) voor de dieren die u mee wilt nemen. Op afspraak kunt u dan bij een tweede bezoek het gekozen dier afrekenen en mee naar huis nemen.

Heeft u achteraf nog vragen over uw nieuwe huisgenoot? U mag ons altijd bellen of langskomen. We helpen u graag!

Konijnen die een nieuw baasje zoeken

Konijnen die nu een koppel vormen mogen soms wel alleen weg als ze bij een ander konijn komen te wonen. Dit staat bij de beschrijving van het konijn vermeld.

Fien en Teun

Fien (bruin) en Teun(gevlekt) zijn en gezellig stelletje die beide hun eigen karakter hebben en dat ook laten zien. Ze zijn geboren in juli van 2020. Teun laat zich makkelijker aaien dan Fien, Fien vind handen nog een beetje spannend. Maar met veel geduld wordt ze steeds een beetje dapperder. Samen zoeken deze twee een fijn huisje.

Loesje en Lotje

Lotje en Loesje zijn Teddy Widder konijnen. Lotje is de moeder van Loesje. Zij is geboren in  2019 en Loesje is geboren in 2020. Ze zijn wit en pluizig. denk je, oh leuk? Denk dan toch even na want deze twee dames vragen veel vachtverzorging. Je moet ze elke dag goed borstelen!  Ze zijn aaibaar en nieuwsgierig en hebben graag wat ruimte om rond te scharrelen. Samen zoeken deze twee een fijn huisje.

Luuk en Sofia

Luuk is de bruine hangoor. Hij is gecastreerd en geboren in april 2022. Sofia is de bruin witte dame. Ook zij  is geboren in april 2022. Het is een nieuwsgierig, toegankelijk koppel. Ze gaan graag op onderzoek uit en hebben daarom graag wat ruimte zodat ze kunnen ontdekken. Samen zoeken deze twee een fijn huisje.

Heidi en Janske

Janske is de zwart wit gevlekte hangoor, de zwarte dame is Heidi. Ze zijn geboren in januari 2020. Het zijn twee dames die geaaid kunnen worden maar een sterke eigen wil hebben. Ze hebben veel ruimte nodig; een hok met een ren waar ze zich lekker uit kunnen leven is ideaal. In een te klein verblijf zijn ze onrustig en vervelen ze elkaar. Samen zoeken deze twee levendige konijnen een fijn huisje.

HET LANDGOED DAT PRIKKELT

Wat heeft Stichting Landgoed Kasteel Geldrop te bieden

Meer informatie over de verschillende onderdelen van Landgoed Kasteel Geldrop? Klik op een van de logo's om direct meer informatie te vinden over het desbetreffende onderdeel.