Baasje gezocht: Konijnen

Als je op zoek bent naar een huisdier

Konijn zoekt bediende

Er wonen op de Kinderboerderij konijnen en cavia’s die een nieuw huis zoeken. U kunt ze vinden in de konijnenschuur.
Soms komen dieren bij ons terecht als gevolg van een impulsieve aankoop of omdat kinderen geen interesse meer hebben in hun konijn of cavia. Er is vaak niets mis met het dier. Ernstige allergie vormt soms ook een belemmering om een dier te houden.

De impulsieve aankoop van een dier heeft vaak grote gevolgen. We beseffen vaak niet wat het inhoudt om een konijn of cavia te houden en hebben geen idee wat de behoeftes van deze dieren zijn. Laat u zich gerust bij ons voorlichten over het verzorgen van konijnen, cavia’s of andere kleine huisdieren. Zo kunt u een juiste keuze voor een huisdier maken.

Wilt u juist afstand doen van uw huisdier? Kijk dan hier voor meer informatie.

Zo’n schattig konijntje, dat wil ik wel!

Een leuk konijn of konijnenkoppel gespot op de foto’s hieronder? Neem even contact met ons op om zeker te weten dat het dier of de dieren nog beschikbaar zijn. U mag ook altijd bij ons komen kijken. We vragen u sowieso eerst samen met ons de dieren te bekijken alvorens tot aanschaf over te gaan. Zo kunnen we u meer over de dieren vertellen en samen met u nagaan of dit het juiste dier is voor uw gezin of huis. Het is verstandig uw nieuwe oogappeltje(s) te reserveren. Zo heeft u alle tijd om rustig te komen kijken en de nodige zaken te bespreken. Maak hiervoor een afspraak zodat we de tijd kunnen nemen voor u. Bijna alle konijnen zijn ingeënt en de mannetjes gecastreerd. Als u niet vindt wat u zoekt kunt u contact opnemen met de kinderboerderij. Soms staan niet alle konijnen die een nieuw huis zoeken op de website om bepaalde redenen (er wordt nog gekoppeld, er moet nog gecastreerd worden etc)maar daarover kunnen we dan informatie geven als ze wel mogen verhuizen.

Konijnen verhuizen in principe niet alleen: het zijn groepsdieren die vereenzamen als ze alleen wonen. Er zijn koppels de een nieuw huis zoeken maar als u zelf al een konijn heeft en u zoekt een nieuw maatje voor hem/haar, dan kunt u met uw konijn komen en proberen welke klik er gaat ontstaan. Konijnen zijn geen dieren die in kooien gehouden kunnen worden, ze moeten minimaal 2-3 uur per dag los kunnen lopen. En ja, let op: ze knabbelen alles kapot.

Kosten en verdere stappen

We vragen een vergoeding voor de nieuwe dieren die naar een nieuw huis verhuizen. Deze gebruiken we om de kosten van voeding, verzorging en dierenarts te dekken.

Als vergoeding vragen we voor een gecastreerde ram € 45,00, voor een voedster € 20,00. De meeste konijnen bij ons zijn ingeënt.

Neem, zoals al gezegd, altijd eerst contact op met de boerderij en zorg zelf voor vervoer (een bench, kooi of een stevige doos) voor de dieren die u mee wilt nemen. Op afspraak kunt u dan bij een tweede bezoek het gekozen dier afrekenen en mee naar huis nemen.

Heeft u achteraf nog vragen over uw nieuwe huisgenoot? U mag ons altijd bellen of langskomen. We helpen u graag!

Konijnen die een nieuw baasje zoeken

Konijnen die nu een koppel vormen mogen soms wel alleen weg als ze bij een ander konijn komen te wonen. Dit staat bij de beschrijving van het konijn vermeld.

Fien en Teun

Fien (bruin) en Teun(gevlekt) zijn en gezellig stelletje die beide hun eigen karakter hebben en dat ook laten zien. Ze zijn geboren in juli van 2020. Teun laat zich makkelijker aaien dan Fien, Fien vind het vaak wat spannend en verdedigt haar territorium.  Maar met veel geduld wordt ze steeds een beetje dapperder. Fien is wel de dominante van de twee en heeft ruimte nodig waardoor ze haar energie kwijt kan. Samen zoeken deze twee een fijn huisje.

Janske en Peter

Janske is een zwart wit gevlekte hangoor. Ze is geboren in januari 2020.  Peter is geboren in maart 2023. Hij is licht bruin gevlekt. Peter is een jong beestje dat nog wel wat moet leren en een leuke energie heeft. Hij is aaibaar. Janske  is een dame die geaaid kan worden maar een sterke eigen wil heeft. Het is nooit saai met haar maar ze verveelt zich snel en heeft uitdagingen nodig. Ze is een levendig vrolijk en pittig konijn. Ze heeft veel ruimte nodig; een hok met een ren waar ze zich lekker uit kan leven is ideaal. In een te klein verblijf wordt ze onrustig. Peter en Janske mogen samen verhuizen.

Dixie en Dirk

Dixie is de gemeleerde dame en Dirk de zwart wit gecastreerde man. Dixie is geboren in december 2018 en van Dirk is het onbekend hoe oud hij is. Dixie is een toegankelijk konijn, onderzoekend en nieuwsgierig. Dirk is erg rustig en dat heeft misschien met zijn leeftijd te maken. Ze doen het goed samen en ze zoeken een nieuw huisje waar ze lekker hun gang kunnen gaan. Liefst met een ren.

Hannie en Wilma (gereserveerd)

Hannie is de beige hangoorvrouw en Wilma de donkere. Deze twee lieve dames leven samen en zijn allebei tam en aaibaar. Ze zijn vrij rustig maar als ze de ruimte krijgen willen ze graag op onderzoek uit gaan. Ze zijn geboren in  februari 2020 en mogen samen verhuizen naar een nieuw huis waar ze aandacht krijgen en veel mogen rondlopen.

HET LANDGOED DAT PRIKKELT

Wat heeft Stichting Landgoed Kasteel Geldrop te bieden

Meer informatie over de verschillende onderdelen van Landgoed Kasteel Geldrop? Klik op een van de logo's om direct meer informatie te vinden over het desbetreffende onderdeel.