Baasje gezocht: Konijnen

Als je op zoek bent naar een huisdier

Konijn zoekt bediende

Neem telefonisch contact op ivm coronaregels en andere openingstijden om een afspraak te maken.

Er wonen op de Kinderboerderij konijnen en cavia’s die een nieuw huis zoeken. U kunt ze vinden in de konijnenschuur.
Soms komen dieren bij ons terecht als gevolg van een impulsieve aankoop of omdat kinderen geen interesse meer hebben in hun konijn of cavia. Er is vaak niets mis met het dier. Ernstige allergie vormt soms ook een belemmering om een dier te houden.

De impulsieve aankoop van een dier heeft vaak grote gevolgen. We beseffen vaak niet wat het inhoudt om een konijn of cavia te houden en hebben geen idee wat de behoeftes van deze dieren zijn. Laat u zich gerust bij ons voorlichten over het verzorgen van konijnen, cavia’s of andere kleine huisdieren. Zo kunt u een juiste keuze voor een huisdier maken.

Wilt u juist afstand doen van uw huisdier? Kijk dan hier voor meer informatie.

Zo’n schattig konijntje, dat wil ik wel!

Een leuk konijn of konijnenkoppel gespot op de foto’s hieronder? Neem even contact met ons op om zeker te weten dat het dier of de dieren nog beschikbaar zijn. U mag ook altijd bij ons komen kijken. We vragen u sowieso eerst samen met ons de dieren te bekijken alvorens tot aanschaf over te gaan. Zo kunnen we u meer over de dieren vertellen en samen met u nagaan of dit het juiste dier is voor uw gezin of huis. Het is verstandig uw nieuwe oogappeltje(s) te reserveren. Zo heeft u alle tijd om rustig te komen kijken en de nodige zaken te bespreken. Maak hiervoor een afspraak zodat we de tijd kunnen nemen voor u. Bijna alle konijnen zijn ingeënt en de mannetjes gecastreerd. Als u niet vindt wat u zoekt kunt u contact opnemen met de kinderboerderij. Soms staan niet alle konijnen die een nieuw huis zoeken op de website om bepaalde redenen (er wordt nog gekoppeld, er moet nog gecastreerd worden etc)maar daarover kunnen we dan informatie geven als ze wel mogen verhuizen.

Konijnen verhuizen in principe niet alleen: het zijn groepsdieren die vereenzamen als ze alleen wonen. Er zijn koppels de een nieuw huis zoeken maar als u zelf al een konijn heeft en u zoekt een nieuw maatje voor hem/haar, dan kunt u met uw konijn komen en proberen welke klik er gaat ontstaan. Konijnen zijn geen dieren die in kooien gehouden kunnen worden, ze moeten minimaal 2-3 uur per dag los kunnen lopen. En ja, let op: ze knabbelen alles kapot.

Kosten en verdere stappen

We vragen een vergoeding voor de nieuwe dieren die naar een nieuw huis verhuizen. Deze gebruiken we om de kosten van voeding, verzorging en dierenarts te dekken.

Als vergoeding vragen we voor een gecastreerde ram € 45,00, voor een voedster € 20,00. De meeste konijnen bij ons zijn ingeënt.

Neem, zoals al gezegd, altijd eerst contact op met de boerderij en zorg zelf voor vervoer (een bench, kooi of een stevige doos) voor de dieren die u mee wilt nemen. Op afspraak kunt u dan bij een tweede bezoek het gekozen dier afrekenen en mee naar huis nemen.

Heeft u achteraf nog vragen over uw nieuwe huisgenoot? U mag ons altijd bellen of langskomen. We helpen u graag!

Konijnen die een nieuw baasje zoeken

Konijnen die nu een koppel vormen mogen soms wel alleen weg als ze bij een ander konijn komen te wonen. Dit staat bij de beschrijving van het konijn vermeld.

Milan

Milan is een leeuwenkop konijn, hij heeft “manen” rond zijn hoofd. Hij is bruin wit en zwart getekend. Milan is geboren in augustus 2018 en is gecastreerd in begin december 2020. Hij mag hij verhuizen naar een vriendje vanaf half januari 2021.

Alexander

Alexander is een roodoog pooltje met een zwart plekje op zijn neus. Hij is gecastreerd en geboren in maart 2019.Hij is eigenlijk heel lief en wil aandacht maar vindt alles zoo spannend… Het is ons nog niet gelukt om hem te koppelen daardoor. Alexander verdient een huis waar ruist en vertrouwen is en hopelijk lukt het dan om een match met een ander konijn te maken voor hem.

Bibi

Bibi is een hangoor, bruin gemêleerd. Zij is geboren in april 2019 en woont samen met Jack. Bibi is een gevoelig konijn, wat voorzichtig maar uiteindelijk kun je goed contact met haar maken. Ze wil graag ruimte en mag samen met Jack verhuizen naar een verblijf met liefst een ren erbij.

Jack

Jack is een hangoor, grijs met wit. Hij woont samen met Bibi, is geboren in april 2019 en heeft een dominant karakter. Als je ervaring met konijnen hebt zul je zeker en leuk konijn  aan hem hebben maar hij met nog wat opgevoed worden. Jack wil graag ruimte en mag samen met Bibi verhuizen naar een verblijf met liefst een ren erbij.

David

David is een zwart witte hangoor. Hij is geboren in 2016. David is een konijn dat een stevig baasje nodig heeft. Hij heeft last van voernijd: Hij springt en krabt als je bij zijn bak of in zijn hok komt. Dit is heel goed af te leren en het helpt vaak ook als hij meer ruimte zou krijgen. Hij zit nog alleen maar zoekt een maatje waar hij het gezellig mee kan maken. Een ren en ruimte is wel heel fijn voor hem.

Pleun

Pleun is een spitsoor. Ze is een voedster (vrouw) en is wit met wat bruin van kleur. Haar maatje is pas overleden en ze zit nu helaas alleen. Pleun is geboren in augustus 2018. Ze is een konijn dat een eigen wil heet maar nieuwsgierig en ondernemend is. Als je wat geduld met haar hebt komt ze wel naar je toe maar een echt knuffelkonijn is het niet. Ze zoekt een huis waar ze met een gecastreerd mannetje samen kan wonen en heeft graag wat ruimte.

Geralt

Geralt is een Hollander konijn, een spitsoor. Hij is gecastreerd. Geralt is onderzoekend, geboren in juni 2019, heeft een eigen wil maar is ook aanhankelijk. Hij zit nog alleen maar zoekt een maatje waar hij het gezellig mee kan maken. Een ren en ruimte is wel heel fijn voor hem.

HET LANDGOED DAT PRIKKELT

Wat heeft Stichting Landgoed Kasteel Geldrop te bieden

Meer informatie over de verschillende onderdelen van Landgoed Kasteel Geldrop? Klik op een van de logo's om direct meer informatie te vinden over het desbetreffende onderdeel.