Baasje gezocht: Konijnen

Als je op zoek bent naar een huisdier

Konijn zoekt bediende

Er wonen op de Kinderboerderij konijnen en cavia’s die een nieuw huis zoeken. U kunt ze vinden in de konijnenschuur.
Soms komen dieren bij ons terecht als gevolg van een impulsieve aankoop of omdat kinderen geen interesse meer hebben in hun konijn of cavia. Er is vaak niets mis met het dier. Ernstige allergie vormt soms ook een belemmering om een dier te houden.

De impulsieve aankoop van een dier heeft vaak grote gevolgen. We beseffen vaak niet wat het inhoudt om een konijn of cavia te houden en hebben geen idee wat de behoeftes van deze dieren zijn. Laat u zich gerust bij ons voorlichten over het verzorgen van konijnen, cavia’s of andere kleine huisdieren. Zo kunt u een juiste keuze voor een huisdier maken.

Wilt u juist afstand doen van uw huisdier? Kijk dan hier voor meer informatie.

Zo’n schattig konijntje, dat wil ik wel!

Een leuk konijn of konijnenkoppel gespot op de foto’s hieronder? Neem even contact met ons op om zeker te weten dat het dier of de dieren nog beschikbaar zijn. U mag ook altijd bij ons komen kijken. We vragen u sowieso eerst samen met ons de dieren te bekijken alvorens tot aanschaf over te gaan. Zo kunnen we u meer over de dieren vertellen en samen met u nagaan of dit het juiste dier is voor uw gezin of huis. Het is verstandig uw nieuwe oogappeltje(s) te reserveren. Zo heeft u alle tijd om rustig te komen kijken en de nodige zaken te bespreken. Maak hiervoor een afspraak zodat we de tijd kunnen nemen voor u. Bijna alle konijnen zijn ingeënt en de mannetjes gecastreerd. Als u niet vindt wat u zoekt kunt u contact opnemen met de kinderboerderij. Soms staan niet alle konijnen die een nieuw huis zoeken op de website om bepaalde redenen (er wordt nog gekoppeld, er moet nog gecastreerd worden etc)maar daarover kunnen we dan informatie geven als ze wel mogen verhuizen.

Konijnen verhuizen in principe niet alleen: het zijn groepsdieren die vereenzamen als ze alleen wonen. Er zijn koppels de een nieuw huis zoeken maar als u zelf al een konijn heeft en u zoekt een nieuw maatje voor hem/haar, dan kunt u met uw konijn komen en proberen welke klik er gaat ontstaan. Konijnen zijn geen dieren die in kooien gehouden kunnen worden, ze moeten minimaal 2-3 uur per dag los kunnen lopen. En ja, let op: ze knabbelen alles kapot.

Kosten en verdere stappen

We vragen een vergoeding voor de nieuwe dieren die naar een nieuw huis verhuizen. Deze gebruiken we om de kosten van voeding, verzorging en dierenarts te dekken.

Als vergoeding vragen we voor een gecastreerde ram € 45,00, voor een voedster € 20,00. De meeste konijnen bij ons zijn ingeënt.

Neem, zoals al gezegd, altijd eerst contact op met de boerderij en zorg zelf voor vervoer (een bench, kooi of een stevige doos) voor de dieren die u mee wilt nemen. Op afspraak kunt u dan bij een tweede bezoek het gekozen dier afrekenen en mee naar huis nemen.

Heeft u achteraf nog vragen over uw nieuwe huisgenoot? U mag ons altijd bellen of langskomen. We helpen u graag!

Konijnen die een nieuw baasje zoeken

Konijnen die nu een koppel vormen mogen soms wel alleen weg als ze bij een ander konijn komen te wonen. Dit staat bij de beschrijving van het konijn vermeld.

Fred en Riet

Fred en Riet zijn twee spitsoortjes, wit met zwarte vlekjes.  Ze zijn geboren in maart 2019 en wonen altijd al samen. Fred is gecastreerd. Ze hebben wat aandacht nodig om te wennen maar het zijn konijnen die, als je ze rustig laat wennen, aanhankelijke diertjes kunnen zijn. Ze mogen samen verhuizen.

Mick en Mila

Mick is een gecastreerd mannetje, hij is blauw grijs en geboren in juni 2020. Mila is  wit, bruin met wat zwart . Zij is een vrouw en geboren in dec 2020. Mick is makkelijk en nieuwsgierig, voor Mila moet je wat meer tijd en geduld nemen, dan komt zij ook naar je toe. Het is een rustig stel dat wel graag wat ruimte wil hebben. Ze mogen samen verhuizen.

Isa (met Jackie)

Isa is een voedster, vrouw. Ze is een hangoor, grijs met wit. Ze is geboren in mei 2020. Isa is een rustig konijn dat in het begin wat afwachtend is en voorzichtig. Met een beetje rust en geduld zal ze je snel vertrouwen. Ze woont samen met Jackie. Het is een rustig stel dat wel graag wat ruimte wil hebben. Ze mogen samen verhuizen.

Jackie (met Isa)

Jackie is een voedster, vrouw. Ze is een spitsoor, licht bruin met wit. Ze is geboren in juni 2017. Jackie  is een lief konijn dat in het begin even bekijkt wat er allemaal gebeurt. Met een beetje rust en geduld zal ze je snel vertrouwen. Ze woont samen met Isa. Het is een rustig stel dat wel graag wat ruimte wil hebben. Ze mogen samen verhuizen.

Lola en Manny (gereserveerd)

Manny (gecastreerde man) en Lola (vrouw) zijn twee tegenpolen en vullen elkaar daarom prima aan. Ze zijn dol op elkaar. Waar Lola geniet van veel ruimte en echt haar “Personal space” nodig heeft, is Manny een allemans vriendje die graag een aai over zijn bol krijgt. Lola is geboren in 2018, maar haar maatje Manny houdt haar jong, hij komt uit 2021. Ze zijn samen op zoek naar een nieuw huisje.

Fien en Teun

Fien (bruin) en Teun(gevlekt) zijn en gezellig stelletje die beide hun eigen karakter hebben en dat ook laten zien. Ze zijn geboren in juli van 2020. Teun laat zich makkelijker aaien dan Fien, Fien vind handen nog een beetje spannend. Maar met veel geduld wordt ze steeds een beetje dapperder. Samen zoeken deze twee een fijn huisje.

HET LANDGOED DAT PRIKKELT

Wat heeft Stichting Landgoed Kasteel Geldrop te bieden

Meer informatie over de verschillende onderdelen van Landgoed Kasteel Geldrop? Klik op een van de logo's om direct meer informatie te vinden over het desbetreffende onderdeel.