Baasje gezocht: Cavia's

Als je opzoek bent naar een huisdier

Cavia zoekt paprika

op de website www.kinderboerderijgeldrop.nl vind je nu nog de laatste updates over dieren die een nieuw huis vinden. Binnenkort gaat die site verdwijnen.

Er wonen op de Kinderboerderij konijnen en cavia’s die een nieuw huis zoeken. U kunt ze vinden in de ‘konijnenschuur’.

Soms komen dieren bij ons terecht als gevolg van een impulsieve aankoop of omdat kinderen geen interesse meer hebben in hun konijn of cavia. Er is vaak niets mis met het dier. Ernstige allergie vormt soms ook een belemmering om een dier te houden.

De impulsieve aankoop van een dier heeft vaak grote gevolgen. We beseffen ons als mens vaak niet wat het inhoudt om een konijn of cavia te houden en hebben geen idee wat de behoeftes van deze dieren zijn. Laat u zich gerust bij ons voorlichten over het verzorgen van konijnen, cavia’s of andere kleine huisdieren. Zo kunt u een juiste keuze voor een huisdier maken.

Wilt u juist afstand doen van uw huisdier? Kijk dan hier voor meer informatie.

Zo’n lieve cavia, die wil ik wel!

Een leuke cavia of een cavia koppel gespot op de foto’s? Neem even contact met ons op om zeker te weten dat het dier of de dieren nog beschikbaar zijn. U mag ook altijd bij ons komen kijken. We vragen u sowieso eerst samen met ons de dieren te bekijken alvorens tot aanschaf over te gaan. Zo kunnen we u meer over de dieren vertellen en samen met u nagaan of dit het juiste dier is voor uw gezin of huis. Het is verstandig uw nieuwe oogappeltje(s) te reserveren. Zo heeft u alle tijd om rustig te komen kijken en de nodige zaken te bespreken.

Cavia’s verhuizen in principe niet alleen: het zijn groepsdieren die vereenzamen als ze alleen wonen. Er zijn koppels de een nieuw huis zoeken maar als u zelf al een cavia heeft en u zoekt een nieuw maatje voor hem/haar, dan kunt u met uw cavia komen en proberen welke klik er gaat ontstaan.

Kosten en verdere stappen

We vragen een donatie van € 20,00 voor het/de nieuwe dieren die u bij ons haalt. Dit gebruiken we om de kosten van voeding, verzorging en dierenarts te dekken.

Neem, zoals al gezegd, altijd eerst contact op met de boerderij en zorg zelf voor vervoer (een bench, kooi of een stevige doos) voor de dieren die u wilt kopen. Op afspraak kunt u dan bij een tweede bezoek het gekozen dier afrekenen en mee naar huis nemen.

Heeft u achteraf nog vragen over uw nieuwe huisgenoot? U mag ons altijd bellen of langskomen. We helpen u graag!

Julius 

Julius is een borstelharige cavia, een man. Hij heeft verschillende kleuren en is geboren in augustus 2021. Hij woont samen met Nero. Beiden zijn nog wat schichtig maar met wat tijd en geduld zullen het aanhalige cavias worden. Ze mogen samen verhuizen.

Nero

Nero is een borstelharige cavia met kleuren oranje, bruin en wit. Nero is geboren in  augustus 2021 en woont samen met Julius. Beiden zijn wat schichtig maar met wat geduld en tijd krijg je er leuke vriendjes voor terug. Ze mogen samen verhuizen.

Bodhi

Bodhi is een gladhaar cavia en een mannetje. Hij is geboren in oktober 2021 en woont nu nog alleen. het koppelen met een ander mannetje si nog niet gelukt helaas. Bodhi is een ontzettend leuke cavia. Hij heeft humor, is onderzoekend en lief, aanhankelijk en grappig. Een blije gup! Hij zoekt een maatje met wie het klikt. Dan kan hij verhuizen.

Pake

Pake is een ouder mannetje. Pake is geboren in mei 2014 en woont helaas alleen hier. Hij is een Coronet:  heeft lang wit / grijs haar en een kruin op zijn voorhoofd. Pake is een lieverd en wil graag aandacht en een aai krijgen. Hij zoekt een maatje met wie het klikt.  Dan kan hij verhuizen. Als hij heel veel aandacht krijgt bij iemand mag hij eventueel ook alleen verhuizen omdat hij al op leeftijd is.

HET LANDGOED DAT PRIKKELT

Wat heeft Stichting Landgoed Kasteel Geldrop te bieden

Meer informatie over de verschillende onderdelen van Landgoed Kasteel Geldrop? Klik op een van de logo's om direct meer informatie te vinden over het desbetreffende onderdeel.