Over de Kasteel Kinderboerderij

Doneer voor de Kasteel Kinderboerderij

De Kasteel Kinderboerderij is aan het verbouwen!

Ons gebouw moet dringend aangepast worden zodat het ook in de toekomst voldoet aan alle eisen. Een aantal belangrijke dingen zijn (bijna) gerealiseerd maar er moeten nog een paar aanpassingen gedaan worden ivm verduurzaming. De stallen van de dieren gaan we ook repareren, zodat de ezels, geiten en andere dieren droog kunnen staan als het buiten regent. Hiervoor hebben we veel geld nodig. Wil jij ons helpen? Draag ook je steentje bij en doneer via bovenstaande knop. Liever contant doneren? Dat kan natuurlijk ook, op de kinderboerderij staat een grote ‘spaarpot’ waar je je bijdrage in kunt doen. Dank je wel!

Kijk hier naar het filmpje over de verbouwing
Kijk hier naar de bouwtekening hoe het gaat worden

Weet je dit al over Kasteel Kinderboerderij?

In verband met de verbouwing van ons hoofdgebouw is niet alles zoals normaal. Het terrein en de dieren zijn toegankelijk maar de binnenruimte en de winkel zijn soms wel, soms niet open. Kijk op Facebook  / Instagram ivm updates. Neem je contact op als je vragen of wensen hebt? Dan kijken we wat we kunnen betekenen.

Welkom op onze gezellige Kasteel Kinderboerderij! Hier kun je kennismaken met onze dieren zoals de varkens,  de ezels, geiten, schapen, kippen, konijnen en natuurlijk onze boerderijkater. Voor een aantal diersoorten kun je bij ons speciaal voer kopen om aan hen te geven.

Voor jonge kinderen zijn er buiten verschillende speeltoestellen zoals schommels, een klimrek, een glijbaan, een zandbak en fietsjes. Als volwassene kun je op het terras genieten van het zonnetje en tegelijkertijd de kleintjes in de gaten houden terwijl ze spelen. Je sponsort ons als je hier ook bijvoorbeeld een ijsje, een bekertje voer of een kopje koffie koopt. Natuurlijk is het ook mogelijk om binnen in de kantine te zitten. Daar hebben we een speel- en leeshoekje. Je mag zelfs een boek uitkiezen om mee naar huis te nemen want wij hebben een zwerfboekenstation. Meer informatie vind je hierover op www.kinderzwerfboek.nl

Kasteel Kinderboerderij maakt deel uit van Stichting Landgoed Kasteel Geldrop, één van de mooiste en rustigste plekjes van Geldrop. De kinderboerderij is daardoor ook onderdeel van een rijke geschiedenis. De boerderij is een echte knuffelboerderij waar het kind – dier contact belangrijk is. Recreatie, educatie en een veilige en fijne werkplek staan voorop. Dagbeleving is voor veel vrijwilligers een belangrijk onderdeel van deze boerderij. Maak ook eens een combinatiebezoek van de boerderij en de Zintuigentuin, die ligt naast de kinderboerderij.

Zoek je meer informatie over bijvoorbeeld groepsbezoeken, opdrachtentochten of denk je erover een konijn aan te schaffen? Scroll dan door.

Voor openingstijden kijk je bij contact rechts bovenaan. NB: van 16 t/m 23 april zijn we gesloten voor publiek ivm verbouwingswerkzaamheden

Eregalerij sponsoren

De verbouwing van de Kasteel Kinderboerderij wordt mede mogelijk gemaakt door:

J&J Productions

Vdbergbouw

Wesley Keeris Installatietechniek

Fei Electron Optics B.V.

Dommelsche Watermolen

Kuhn

Centrummanagement Geldrop

Voetbal- en Hockeyclub Geldrop

Witgoedspecialist Van de Weijer

Wat zijn de mogelijkheden van de Kinderboerderij?

Grote dieren op de kinderboerderij

Bekijk hier welke dieren er op de kinderboerderij zijn

Knuffeldienst

Lees hier meer over onze knuffeldienst

Groepsbezoeken

Met een groep de kinderboerderij bezoeken? Lees verder.

Dieradoptie

Wil je ons graag sponsoren en een dier adopteren? Lees verder.

Baasje gezocht: Cavia’s

Zoek je een nieuw huisdier? Laat het ons weten

Kleinere dieren op de kinderboerderij

Bekijk hier welke dieren er op de kinderboerderij zijn

Pensionmogelijkheden voor kleine dieren

Lees hier meer over onze pensionmogelijkeden

Speurtochten

Wil je een leuke speurtocht doen? Lees dan hier verder.

Sponsoring

Wil je ons steunen? Lees dan hier verder.

Baasje gezocht: Konijnen

Zoek je een nieuw huisdier? Laat het ons weten

Vogels op de kinderboerderij

Bekijk hier welke dieren er zijn op de kinderboerderij

Huisdier afstaan

Wil je graag je huisdier afstaan? Lees meer over de mogelijkheden.

Kinderfeestjes

Wil je een leuk kinderfeestje organiseren? Kijk dan hier verder.

Hygiene en veiligheid

Wil je meer weten over de veiligheid en hygiene bij de Kinderboerderij? Kijk dan hier verder.

Stage en vacatures

Wil je solliciteren op een stage of vacature? Kijk dan hier verder.

Op eigen kracht en vrijwilligers

De kinderboerderij krijgt een basissubsidie van de gemeente maar moet verder zelf voor haar inkomsten zorgen. Dit doen we door de verkoop in ons winkeltje, het ontvangen van giften, het organiseren van actviteiten en verkoop tijdens activiteiten. Eigen meegebrachte zakken chips, snoepzakken of frisdrank en dergelijke, mag je in het park nuttigen.

De Kasteel Kinderboerderij wordt gerund door een beheerder en een assistent-beheerder. Er zijn daarnaast zo’n 80 vrijwilligers. Sommige vrijwilligers zijn mensen die naast een betaalde baan een dagdeel werken omdat ze dat leuk vinden, een deel van de vrijwilligers is gehandicapt of heeft een beperking waardoor zij niet aan het reguliere arbeidsproces deel kunnen nemen. Dagbeleving is een belangrijk onderdeel van deze boerderij. Er komen ook mensen met bijvoorbeeld autisme of die psychische problemen hebben (gehad) en die nu hun leven weer op de rails willen krijgen. Veel vrijwilligers vallen wat hulpverlening tussen wal en schip en hier bieden we een plek waar ieder zich, in eigen tempo, op de juiste plek kan ontwikkelen. Vaak vinden mensen hier ook hun sociale contacten en ontstaan er groepjes die buiten het werk samen dingen doen. Verder zijn er stagiaires van verschillende opleidingen die hier hun stage kunnen lopen.

Ook voor BSO´s en scholen hebben we diverse educatieve programma´s. Kijk voor meer informatie in de blokken hierboven.

Historie

In 1983 kwamen er plannen voor het opstarten van een kinderboerderij. Stichting Ander Werk maakte hiervoor een plan. Er was toen in de kasteeltuin een hertenpark. In 1985 verleende de gemeente Geldrop subsidie en in 1986 werd de kinderboerderij officieel geopend. Er zijn verschillende namen gebruikt voor de kinderboerderij. De voorlaatste was Kinderboerderij Geldrop. Nu heten we  Kasteel Kinderboerderij en vormen we samen met het kasteel de Stichting Landgoed Kasteel Geldrop.

Wat heeft Stichting Landgoed Kasteel Geldrop te bieden

Meer informatie over de verschillende onderdelen van Landgoed Kasteel Geldrop? Klik op een van de logo's om direct meer informatie te vinden over het desbetreffende onderdeel.

HET LANDGOED DAT PRIKKELT