Over de Kasteel Bloemenhof

Kasteel Bloemenhof

De voormalige moestuin en boomgaard werd door Hubertus Paulus Hoevenaar jr., exploitant van suikerfabrieken in Indië, rond 1870 aangelegd. In 2002 is deze moestuin getransformeerd naar de Bloemenhof. De wens om een mooie plek te creëren, een plek die mensen beschouwen als goed en waardevol, waar je gelukkig van wordt, werd toen werkelijkheid.

De Bloemenhof is een natuurrijke locatie die een bijdrage levert aan het welbevinden van mensen en die tegemoet komt aan stijgende vraag naar kwalitatief hoogwaardig groen in de stedelijke omgeving. In de Bloemenhof worden je zintuigen ondergedompeld in een 3-dimensionele ervaring. Dat komt ten goede aan lichaam en geest en het afbouwen van stressfactoren.

In de Bloemenhof willen we als Kasteel Geldrop laten zien dat we ook zeer betrokken zijn bij de laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid, ecologie en de beleving van de natuur. De rijke beplanting met al zijn diverse vormen, kleuren en structuren zorgt ervoor dat het zoemt en gonst van het leven in de Bloemenhof, want een grote biodiversiteit kan alleen worden verkregen door een breed aanbod aan vaste planten en grassen. Deze diversiteit zorgt er tevens voor dat de tuin in ieder seizoen  zo zijn eigen schoonheid heeft.
De verbinding met het verleden is gewaarborgd door het leifruit tegen de schansmuren, de instandhouding van de boomgaard en de Victoriaanse kassen waar de planten in het voorjaar worden opgekweekt, in de zomer zijn de kassen in gebruik voor het opkweken van de tomaten en de druiven. Maar ook het gebruik van de bloemen voor de prachtige uitbundige bloemstukken op het Kasteel getuigen nog van dit edel verleden.

Ieder jaar weer ontvangen wij vele bezoekers die de Bloemenhof van Kasteel Geldrop weten te vinden en voor iedereen met meer interesse geven wij graag rondleidingen. Vooral aan kleine en grote groepen tuinliefhebbers die meer willen weten over het beplantingsplan en het verhaal erachter. Met andere woorden: het is meer dan de moeite waard om ons te bezoeken op het landgoed van Kasteel Geldrop en de sfeer te proeven.

Of je nu komt om lekker in de boomgaard te zitten, inspiratie wil opdoen voor je eigen tuin of om andere mensen te ontmoeten, als de poorten open staan, ben je van harte welkom.

Heerlijk genieten van de rust, ruimte en romantiek in hartje Geldrop en op het terras van de Kasteelhoeve iets nuttigen, is natuurlijk ook een goed idee.

Foto’s: John Schoolmeesters

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00, zaterdag en zondag van 11.00-17.00 uur. Welkom zonder fiets en zonder hond.

Reserveer een rondleiding in de BloemenhofReserveer een fotoreportage in de Bloemenhof

HET LANDGOED DAT PRIKKELT

Wat heeft Stichting Landgoed Kasteel Geldrop te bieden

Meer informatie over de verschillende onderdelen van Landgoed Kasteel Gelrop? Klik op een van de logo's om direct meer informatie te vinden over het desbetreffende onderdeel.