Oudheidkamer

Oudheidkamer

Op zolder van de Oostvleugel is de Oudheidkamer gevestigd. Daarin staan historische attributen van de Geldropse gemeenschap tentoongesteld, die sinds de jaren ´60 door de bewoners van Geldrop zijn geschonken.

De voormalige Oudheidkamer heeft tot eind jaren negentig bestaan in de kelder en de Oude Keuken van het kasteel. Door gebrek aan belangstelling en het statische karakter van de collectie verdween het museumpje. Alle museale stukken stonden her en der verspreid op zolders, bijgebouwen, schuurtjes en kelders van het kasteel, vaak op te vochtige plekken.

Een groep enthousiaste vrijwilligers van het kasteel hebben sinds januari 2003 een begin gemaakt met het verzamelen en inrichten van de drie kamers, die samen de Oudheidkamer vormen. Omdat de ruimtes kleiner zijn dan de vorige Oudheidkamer, zal in de toekomst de collectie veelvuldig worden gewisseld. Zo is er regelmatig wat anders te zien zodat de tentoonstelling levendiger wordt.
In de Oudheidkamer zijn onder andere oude foto’s van textielfabrieken, een maquette van de Heemkundekring van het kasteel rond 1780 en vele andere voorwerpen te bewonderen.

De Oudheidkamer is elke zondagmiddag tussen 14.00 uur en 17.00 uur gratis te bezichtigen. Helaas is de Oudheidkamer (nog) niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

HET LANDGOED DAT PRIKKELT

Wat heeft Stichting Landgoed Kasteel Geldrop te bieden

Meer informatie over de verschillende onderdelen van Landgoed Kasteel Geldrop? Klik op een van de logo's om direct meer informatie te vinden over het desbetreffende onderdeel.