Over Kasteelconcerten Geldrop

Klassieke muziek in Kasteel Geldrop

Het kasteel van Geldrop nodigt uit tot uitvoering van klassieke muziek en meer in het bijzonder van kamermuziek in de sfeervolle ambiance, de intimiteit en de verrassend goede akoestiek van de ruimtes. Kamermuziek komt immers pas echt tot zijn recht in een passende omgeving.

Onze concerten

Kasteelconcerten Geldrop verzorgt jaarlijks een cyclus van acht maandelijkse concerten, van september tot en met april. Elk concert vindt plaats op een zondag, van 12.00u – 14.00u, in de Trouwzaal en de Blauwe Zaal van het Kasteel.

Het jaarprogramma treft u hier aan: Concertprogramma 2024-2025.

De individuele concerten vindt u in de evenementenlijst. Selecteer zo nodig op de categorie “Kasteelconcerten”.

Voor verdere informatie zie Concertinformatie 2024-2025.

Op 20 mei 2024 wordt in samenwerking met het Storioni festival een concert georganiseerd in het Kasteel. Zie: Storionifestival in Kasteel Geldrop.

Kaartje kopen?

Het seizoen 2024-2025 is weer gevuld met een serie prachtige klassieke kamerconcerten. 

U kunt losse kaarten per concert kopen. De kaarten hebben geen plaatsaanduiding: u kiest uw plaats bij uw komst. Bij elk concert ontvangt u een gratis programmablad. U kunt gratis parkeren.

Prijzen:

  • Volwassenen € 21,-
  • Jongeren tot en met 18 jaar € 8,-
  • Abonnement voor 8 concerten (september t/m april): € 147,-

Koop direct je abonnement

Koop een cadeaubon

Bekijk alle evenementen van de Kasteelconcerten in onze online event kalender.

Bekijk de online event kalender

Jaarprogramma Kasteelconcerten

Mocht u een overzicht van het jaarprogramma willen printen (voor op uw prikbord bijvoorbeeld) dan kunt u hier ons jaarprogramma vinden.

Wat u nog meer moet weten over de Kasteelconcerten Geldrop

De Kasteelconcerten Geldrop worden verzorgd door de Stichting Strabrecht Theater en hebben een uitstekende reputatie. De concerten worden uitgevoerd door musici die op weg zijn naar de grote podia. Musici dus, die reeds een goede naam en soms zelfs faam hebben verworven.

 

Kasteelconcerten Geldrop brengt klassieke kamermuziek voor een groot publiek en voor alle leeftijdscategorieën. Klassieke muziek is immers een verrijking voor ieders leven. Een doelstelling is daarnaast om jonge zeer talentvolle musici een podium te bieden om ervaring op te doen.

 

Bij de programmering van onze concerten speelt onze prachtige Steinway vleugel een belangrijke rol. Dat betekent niet dat er alleen pianisten aan bod komen. Het concertaanbod is zodanig dat ook andere instrumenten kunnen worden beluisterd.

 

Ook in de keuze van de componisten is het aanbod divers, zodat er altijd veel te beleven valt bij onze concerten. Bij onze concerten vertellen de musici u graag iets over de achtergrond van de uit te voeren stukken en over de componisten. Deze informatie, het rechtstreekse contact met de musici, de ambiance en het feit dat u zich dicht bij de musicerende musici bevindt dragen allemaal bij tot een intense muziekbeleving.

De nieuwsbrief ontvangen?

Staat u nog niet op onze mailinglijst? Voor het toesturen van programma-informatie of mededelingen kunt zich hiervoor aanmelden. Bovendien ontvangt u de informatie met zekerheid en op tijd. Stuur een mail naar concerten@kasteelgeldrop.nl. U beschikt dan op korte termijn ook over onze concertinformatie.

Bestuur Kasteelconcerten Geldrop

Het bestuur van de Stichting Strabrecht Theater bestaat uit vrijwilligers, te weten Rob Geilleit (voorzitter), Hans Huismans (secretaris), Aad Scheepers (penningmeester) en Rik Kaasschieter (programmering)

R. Geilleit 

H. Huismans 

A. Scheepers

R. Kaasschieter

Marc Heijligers

Op de concertzondagen wordt het bestuur bijgestaan door een wisselend aantal vrijwilligers die ons in de pauze helpen met het schenken van koffie, thee en frisdranken. Verder dragen vrijwilligers van Stichting Landgoed Kasteel Geldrop bij aan de sfeer tijdens de concerten, bijvoorbeeld door de verzorging van de bloemstukken in de verschillende ruimtes die tijdens de concerten worden gebruikt. De fraaie aankleding van deze ruimtes is voor een groot deel te danken aan weer anderen, namelijk de Vrienden van Kasteel Geldrop.

Contactinformatie Kasteelconcerten

Bank

Rabobank Regio Eindhoven

Rekeningnummer (IBAN) NL72 RABO 0115912401

Stichting Strabrechttheater Geldrop

Onze Stichting heeft een ANBI-status.

Secretariaat

Hans Huismans

Pastoor van der Voortlaan 19

5591 JA Heeze 

T: 06 5704 3354

E: jcmhuismans11@gmail.com

Penningmeester

Aad Scheepers

T: 06 2337 9226

E: concerten@kasteelgeldrop.nl

Concertprogrammering

Rik Kaasschieter

E: E.F.Kaasschieter@gmail.com

Geschiedenis Kasteelconcerten

De Stichting Strabrecht Theater, de organisator van Kasteelconcerten Geldrop, bestaat vanaf 1981 en is voortgekomen uit culturele activiteiten die al eerder ontplooid werden op het Strabrecht College te Geldrop. In een later stadium bleek het brengen van klassieke kamermuziek in het kasteel van Geldrop aan te slaan en werd de Stichting Strabrecht Theater in het leven geroepen.

Ons kamermuziekprogramma op Zondagmiddagen in het kasteel, gecombineerd met een kopje koffie of thee/frisdrank in de pauze, is een succesformule. Het niveau van de concerten bevindt zich op een dusdanige hoogte, dat Kasteelconcerten Geldrop zich heeft ontwikkeld tot een van de belangrijkste kleine podia voor kamermuziek in de regio. Sinds medio 2007 beschikken wij over een prachtige Steinway vleugel.

Het bestuur van de organiserende stichting bestaat uit vrijwilligers die zich bezig houden met de programmering en de daadwerkelijke organisatie van de concerten en alles wat daarmee samenhangt.

Sponsoring Kasteelconcerten

De concerten van Kasteelconcerten Geldrop worden mede mogelijk gemaakt door:

  • Gemeente Geldrop-Mierlo
  • Nederlands Fonds voor de Podiumkunsten NFPK
  • Stichting Landgoed Kasteel Geldrop

De vleugel wordt gestemd door Piano’s Vleugels Eindhoven.
Mocht uw bedrijf belangstelling hebben voor sponsoring, neemt u dan contact op met onze voorzitter.

HET LANDGOED DAT PRIKKELT

Wat heeft Stichting Landgoed Kasteel Geldrop te bieden

Meer informatie over de verschillende onderdelen van Landgoed Kasteel Geldrop? Klik op een van de logo's om direct meer informatie te vinden over het desbetreffende onderdeel.