Over Kasteelconcerten Geldrop

Klassieke muziek in Kasteel Geldrop

Het kasteel van Geldrop nodigt uit tot uitvoering van klassieke muziek en meer in het bijzonder van kamermuziek in de sfeervolle ambiance, de intimiteit en de verrassend goede akoestiek van de  ruimtes. Kamermuziek komt immers pas echt tot zijn recht in een passende omgeving.

Onze concerten

Kasteelconcerten Geldrop verzorgt jaarlijks een cyclus van acht maandelijkse concerten, van september tot en met april. Elk concert vindt plaats op een zondag, van 12.00u – 14.00u, in de Trouwzaal en de Blauwe Zaal van het Kasteel.

Het programma voor het nieuwe seizoen vindt u hier Programma Kasteelconcerten 2022-2023.

Voor verdere informatie zie Concertinformatie 2022-2023.

Kaartje kopen?

We hebben het seizoen 2022-2023 weer kunnen vullen met een serie prachtige klassieke kamerconcerten. 

U kunt voor de onze concerten losse kaarten per concert kopen. De kaarten hebben geen plaatsaanduiding: u kiest uw plaats bij uw komst. Bij elk concert ontvangt u een gratis programmablad. U kunt gratis parkeren.

Prijzen:

  • Volwassenen € 19,-
  • Jongeren tot en met 18 jaar € 8,-
  • Abonnement voor alle 8 concerten: € 133,-

Weergaven navigatie

Evenement weergaven navigatie

Vandaag

Expositie Rob van Doorn

Organisator: Kasteel Geldrop
Kasteel Geldrop Mierloseweg 1, Geldrop

“Waar de grenzen tussen fotografie en beeldende kunst vervagen” Vanaf zondag 26 juni t/m zondag 28 augustus toont Rob van Doorn zijn creatieve werken in de expositieruimte van Kasteel Geldrop....

Zomeropenstelling Kasteel

Organisator: Kasteel Geldrop
Kasteel Geldrop Mierloseweg 1, Geldrop

Van dinsdag 12 juli tot en met zondag 21 augustus is het kasteel dagelijk geopend tussen 14.00 en 17.00 uur (uitgezonderd op maandagen). De benedenverdieping en grote delen van de...

Buitenfilms door Filmhuis Hofdael

Organisator: Kasteel Geldrop
Kasteel Geldrop Mierloseweg 1, Geldrop

Op de donderdagavonden 28 juli, 11 en 25 augustus organiseert Filmhuis Hofdael op het gazon voor het kasteel gratis buitenfilmavonden. Kijk voor meer informatie op Filmhuis Hofdael.

Concert Aristakes

Organisator: Kasteel Geldrop
Kasteel Geldrop Mierloseweg 1, Geldrop

Concert Mooie Liedjes & Meer Musicus en entertainer Aristakes geeft voor de derde keer een concert in de Trouwzaal van Kasteel Geldrop. De entreeprijs bedraagt € 19,50 per persoon inclusief...

Opening Voedselbos

Organisator: Kasteel Geldrop
Kasteel Geldrop Mierloseweg 1, Geldrop

Op zondag 4 september wordt het voedselbos officieel geopend om 14.00 uur door de voorzitter van IVN Geldrop, Harrie Broeksteeg, en voorzitter van Landgoed Kasteel Geldrop, Jos van Lange. Om...

Expositie Lost and Refound

Organisator: Kasteel Geldrop
Kasteel Geldrop Mierloseweg 1, Geldrop

Nederlands Indië – verloren en teruggevonden Van zondag 4 september tot en met zondag 30 oktober 2022 wordt op Landgoed Kasteel Geldrop de Nederlands-Indische koloniale geschiedenis belicht in de expositie...

Open Monumentendag

Organisator: Kasteel Geldrop
Kasteel Geldrop Mierloseweg 1, Geldrop

Op de landelijke Open Monumentendag is Kasteel Geldrop gratis toegankelijk op zondag 11 september tussen 14.00 en 17.00 uur (zaterdag 10 september gesloten).

Thomas Beijer, piano

Kasteel Geldrop Mierloseweg 1, Geldrop

Deze begaafde alleskunner (illustrator, schrijver, pianist en componist) won onlangs de Nederlandse Muziekprijs. Hij valt op door zijn geraffineerd gevoel voor klankbalans en frasering. U hoort hier een meesterpianist.

Koop tickets! €8,00 – €19,00

Afleiding tijdens de verkeersdeelname

Organisator: Kasteel Geldrop
Kasteel Geldrop Mierloseweg 1, Geldrop

Speciale dag, georganiseerd door Stichting Yannick Bestuurders, politici, ondernemers, vertegenwoordigers van verkeersveiligheidsorganisaties en basisschoolleerlingen gaan elkaar ontmoeten tijdens een bijzonder afwisselend programma met diverse activiteiten zoals lezingen, demonstraties, voorstellingen en...

Herdenking Bevrijding

Organisator: Kasteel Geldrop
Kasteel Geldrop Mierloseweg 1, Geldrop

Op 23, 24 en 25 september staan we stil bij de bevrijding van Geldrop in september 1944. Op de evenementenweide van Landgoed Kasteel Geldrop zal een militair bivak worden opgezet...

Dierendag

Organisator: Kinderboerderij
Kinderboerderij Mierloseweg, Geldrop

Op Kinderboerderij Geldrop vieren we op zondagmiddag 2 oktober van 14.00-16.00 uur dierendag. Om 14.30 uur gaan we groentetaarten maken om de geiten en schapen te verwennen. De taarten mag...

Jaarprogramma Kasteelconcerten

Hier vindt u het jaarprogramma van het nieuwe seizoen: Programma 2022-2023.

Wat u nog meer moet weten over de Kasteelconcerten Geldrop

De Kasteelconcerten Geldrop worden verzorgd door de Stichting Strabrecht Theater en hebben een uitstekende reputatie. De concerten worden uitgevoerd door musici die op weg zijn naar de grote podia. Musici dus, die reeds een goede naam en soms zelfs faam hebben verworven.

Velen weten steeds weer de weg te vinden naar onze concerten. Dat is belangrijk want Kasteelconcerten Geldrop brengt klassieke kamermuziek voor een groot publiek en voor alle leeftijdscategorieën. Klassieke muziek is immers een verrijking voor ieders leven. Een doelstelling is daarnaast om jonge zeer talentvolle musici een podium te bieden om ervaring op te doen. Kleinere podia zijn voor jonge talenten die op weg zijn naar de grotere podia van het grootste belang.

Verder zijn er heel wat musici die graag kamermuziek spelen. Er is dan ook veel animo om bij ons op te treden. Heel wat bekende musici die nu op de grote podia excelleren hebben ook bij ons gespeeld. Bij de programmering van onze concerten speelt onze prachtige Steinway vleugel een belangrijke rol. Dat betekent niet dat er alleen pianisten aan bod komen. Het concertaanbod is zodanig dat ook andere instrumenten kunnen worden beluisterd.

Ook in de keuze van de componisten is het aanbod divers, zodat er altijd veel te beleven valt bij onze concerten. Belangrijk is bij kamermuziek de mogelijkheid om de muziek niet alleen te kunnen beluisteren, maar deze ook te kunnen beleven. Bij onze concerten vertellen de musici u graag iets over de achtergrond van de uit te voeren stukken en over de componisten. Deze informatie, het rechtstreekse contact met de musici, de ambiance en het feit dat u zich dicht bij de musicerende musici bevindt dragen allemaal bij tot een intense muziekbeleving.

De nieuwsbrief ontvangen?

Staat u nog niet op onze mailinglijst? Voor het toesturen van programma-informatie of mededelingen kunt zich hiervoor aanmelden. Bovendien ontvangt u de informatie met zekerheid en op tijd. Stuur een mail naar concerten@kasteelgeldrop.nl. U beschikt dan op korte termijn ook over onze concertinformatie.

Bestuur Kasteelconcerten Geldrop

Het bestuur van de Stichting Strabrecht Theater bestaat uit vrijwilligers, te weten Rob Geilleit (voorzitter), Hans Huismans (secretaris), Aad Scheepers (penningmeester) en Boudewijn van Noppen (programmering)

R. Geilleit 

H. Huismans 

A. Scheepers

B. van Noppen

Op de concertzondagen wordt het bestuur bijgestaan door een wisselend aantal vrijwilligers die ons in de pauze helpen met het schenken van koffie, thee en frisdranken. Verder dragen vrijwilligers van Stichting Landgoed Kasteel Geldrop bij aan de sfeer tijdens de concerten, bijvoorbeeld door de verzorging van de bloemstukken in de verschillende ruimtes die tijdens de concerten worden gebruikt. De fraaie aankleding van deze ruimtes is voor een groot deel te danken aan weer anderen, namelijk de Vrienden van Kasteel Geldrop.

Contactinformatie Kasteelconcerten

Bank

Rabobank Regio Eindhoven

Rekeningnummer (IBAN) NL72 RABO 0115912401

Stichting Strabrechttheater Geldrop

Onze Stichting heeft een status Anbi 2021.

Secretariaat

Hans Huismans

Pastoor van der Voortlaan 19

5591 JA Heeze 

T: 06 5704 3354

E: jcmhuismans11@gmail.com

Penningmeester

Aad Scheepers

T: 06 2337 9226

E: asscheepers2011@gmail.com

Concertprogrammering

Boudewijn van Noppen

T: 06 5336 5347

E: boup@iae.nl

Geschiedenis Kasteelconcerten

De Stichting Strabrecht Theater, de organisator van Kasteelconcerten Geldrop, bestaat vanaf 1981 en is voortgekomen uit culturele activiteiten die al eerder ontplooid werden op het Strabrecht College te Geldrop. In een later stadium bleek het brengen van klassieke kamermuziek in het kasteel van Geldrop aan te slaan en werd de Stichting Strabrecht Theater in het leven geroepen.

Ons kamermuziekprogramma op Zondagmiddagen in het kasteel, gecombineerd met een kopje koffie of thee/frisdrank in de pauze, is een succesformule. Het niveau van de concerten bevindt zich op een dusdanige hoogte, dat Kasteelconcerten Geldrop zich heeft ontwikkeld tot een van de belangrijkste kleine podia voor kamermuziek in de regio. Sinds medio 2007 beschikken wij over een prachtige Steinway vleugel.

Het bestuur van de organiserende stichting bestaat uit vrijwilligers die zich bezig houden met de programmering en de daadwerkelijke organisatie van de concerten en alles wat daarmee samenhangt.

Op 4 september 2021 hebben we ons 40-jarige jubileum gevierd met een bijzonder open lucht concert.

Sponsoring Kasteelconcerten

De concerten van Kasteelconcerten Geldrop worden mede mogelijk gemaakt door:

  • Gemeente Geldrop-Mierlo
  • Nederlands Fonds voor de Podiumkunsten NFPK
  • Stichting Landgoed Kasteel Geldrop

De vleugel wordt gestemd door Piano’s Vleugels Eindhoven.
Mocht uw bedrijf belangstelling hebben voor sponsoring, neemt u dan contact op met onze voorzitter.

HET LANDGOED DAT PRIKKELT

Wat heeft Stichting Landgoed Kasteel Geldrop te bieden

Meer informatie over de verschillende onderdelen van Landgoed Kasteel Geldrop? Klik op een van de logo's om direct meer informatie te vinden over het desbetreffende onderdeel.