Romantisch trouwen in de buitenlucht

Romantische trouwceremonie in het kasteelpark

Het kasteel is omringd door een landschapstuin. Deze landschapstuin bestaat uit een wirwar van paden, afgewisseld met weiden, waterpartijen, oude bomen, bruggetjes en zitbankjes.

De tuin heeft vele doorkijkjes; de ruim 150-jaar oude bomen vormen de coulissen van het romantische decor.

Het verhaal gaat dat in oude tuinen vaak twee bomen van dezelfde soort als huwelijksgeschenk werden geplant. Daarbij werd gekozen voor net iets andere ondersoorten, die de man en vrouw symboliseren. In het geval van Kasteel Geldrop staan er twee platanen: een oosterse plataan op het westen en een gewone plataan op het oosten. Met name onder deze twee grote platanen, pal voor het kasteel, trouwen veel bruidsparen.

Romantisch huwelijk in de Bloemenhof

De Kasteel Bloemenhof is de afgelopen jaren in een geleidelijke verandering terecht gekomen. De invulling van de vier grote kwadranten is veranderd van moestuin tot bloementuin met speciale vaste planten, struiken en fruitbomen. Ook snijbloemen staan in de talrijke borders. Deze bloemen gebruikt de bloemengroep van het kasteel voor prachtige decoraties in de stijlkamers, precies zoals de laatste adellijke bewoonster, baronesse Van Tuyll van Serooskerken-Quarles van Ufford, dat deed. Vooral de boomgaard is een favoriete plek om in het huwelijk te treden.

Jullie huwelijk wordt door één van de Buitengewoon Ambtenaren Burgerlijke Stand (BABS) voltrokken in het kasteelpark of Bloemenhof. Daarnaast kunnen jullie op het kasteel of de Kasteelhoeve de hele bruiloft vieren.

Bij slecht weer is de Trouwzaal of de Kasteelhoeve als back-up gereserveerd. De alternatieve “slecht weer locatie” kun je aangeven op het reserveringsformulier.

 

Reserveer je trouwdag hier

Als je kiest voor het kasteel, kies je voor de verschillende zalen en stijlkamers die een champagnetoast, diner, receptie of het bruiloftsfeest een bijzonder en intiem cachet geven.

HET LANDGOED DAT PRIKKELT

Wat heeft Stichting Landgoed Kasteel Geldrop te bieden

Meer informatie over de verschillende onderdelen van Landgoed Kasteel Geldrop? Klik op een van de logo's om direct meer informatie te vinden over het desbetreffende onderdeel.