Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Zomeropenstelling met expositie Toon van Engelen

11/07/2023 om 14:00 - 20/08/2023 om 17:00

Van dinsdag 11 juli tot en met zondag 20 augustus is het kasteel gratis toegankelijk tussen 14.00 en 17.00 uur (uitgezonderd op maandagen).

Tijdens deze zomeropenstelling vindt op de woensdagmiddagen een rondleiding plaats waarvoor niet gereserveerd hoeft te worden. Kosten € 9 p.p.

Tevens is er een tentoonstelling in de expositieruimte van Henri Hess en een verkooptentoonstelling van de inmiddels overleden Toon van Engelen te bezichtigen (vanaf 16 juli).

Tot slot kan men een audiotour volgen over nooit gebeurde en zeer onwaarschijnlijke verhalen. Deze zijn via een QR-code te scannen.

Hieronder meer informatie over de expositie van de werken van Toon van Engelen.

 

Schilderijen Expositie Toon van Engelen in Kasteel Geldrop

Vanaf zondag 16 juli t/m zondag 27 augustus exposeert amateurschilder Toon van Engelen postuum een aantal schilderstukken in Kasteel Geldrop. Uit zijn nalatenschap zijn een aantal werken geselecteerd die nu voor het laatst te zien zijn in “zijn kasteel”.

Toon was een gezellige Brabantse mens die zeer betrokken was bij het sociale en culturele gebeuren in zijn dorp. Hij heeft zitting gehad in vele besturen van verenigingen en stichtingen, vaak als voorzitter. Bijzonder in dit opzicht is natuurlijk, dat hij voorzitter is geweest van de ‘Stichting Kasteel Geldrop’, het kasteel waar hij nu exposeert Na zijn pensionering werd de schilderkunst zijn nieuwe passie, waarbij hij duidelijk een voorkeur ontwikkelde voor olieverfschilderijen. Veel van zijn werken zijn verkocht en zijn nu in particulier bezit. Dat ging hem wel vaak aan het hart, want het waren wel zijn creaties.

Toon van Engelen vond zijn inspiratie in de schoonheid van de onderwerpen in zijn omgeving en vakanties: bloemen, landschappen, kinderen, kerkjes stadsgezichten. Met de kerst verraste hij jarenlang zijn familie en vrienden met een zelf ontworpen kerstkaart met daarop een schilderstuk en bijpassend gedicht. Zijn zoon typeerde de schilderijen van zijn vader eens als volgt: “Het zijn schilderijen van zijn leven, getekend met zijn gedachten en geverfd met zijn gevoelens”. Mooier kun je het toch niet zeggen! Een aantal schilderijen uit het familiebezit worden nu te koop aangeboden en als laatste gebaar naar de Geldropse gemeenschap schenkt hij postuum de opbrengst aan het voedselbos in de kasteeltuin.

Gegevens

Begin:
11/07/2023 om 14:00
Einde:
20/08/2023 om 17:00

Organisator

Kasteel Geldrop
Telefoon
0402801230
E-mail
info@kasteelgeldrop.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Kasteel Geldrop
Mierloseweg 1
Geldrop,
+ Google Maps
Telefoon
040 2801230