Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Landgoeddag: Onvoltooid Verleden Tijd op Landgoed Kasteel Geldrop

1 april om 13:00 - 16:00

Op maandag 1 april (tweede paasdag) vindt de vierde Landgoeddag plaats op het terrein van Kasteel Geldrop. Jong en oud zijn van harte welkom tussen 13.00 en 16.00 uur, de toegang is gratis. Ook al zijn de restauratie van het kasteelpark en de verbouwing van de Kasteel Kinderboerderij nog niet helemaal afgerond, er is van alles te zien en te doen.

Activiteiten op het landgoed

De Landgoeddag begint stipt om 13.00 uur wanneer de Paashaas de poorten van de Kasteel Kinderboerderij opent voor de jonge eierzoeker. Wees er vlug bij, want op is op. Om 13.10 uur zijn de eieren gevonden. De Kasteel Kinderboerderij opent die dag ook de deuren van de nieuwe aanbouw. De verbouwing is nog niet helemaal afgerond, maar we willen nu alvast laten zien hoe mooi het aan het worden is. Kinderen kunnen zich laten schminken. Op een steenworp afstand van de Kasteel Kinderboerderij ligt de Zintuigentuin waar spelletjes gespeeld kunnen worden, waarbij je je zintuigen nodig hebt. Naast de Zintuigentuin ligt de Bloemenhof, waar de eerste tekenen van de lente al te zien zijn. John en Cill verkopen er planten en kinderen kunnen stoepkrijten. Heb je dorst gekregen? Je bent van harte welkom in de Oranjerie, waar iets lekkers gedronken kan worden. Ons Kasteel Voedselbos begint goed te groeien, coördinator Carin en vrijwilligers van het IVN laten dit graag zien tijdens een rondleiding. In het clubgebouw van het IVN, De Paardenstal, is de nieuwe expositie te zien die gaat over irritante, maar toch interessante dieren en planten. Ook is er een doorlopende film te zien in het Koetshuis. De IVN deelt gratis bomen uit om thuis te planten. In het naastgelegen Washuisje kunnen kinderen knutselen onder begeleiding van een echte kunstenaar.

Benefietconcert in de Kasteelhoeve

Om 14.30 uur geeft het Eindhovense koor 4Tune Entertainment in de Kasteelhoeve een benefietconcert, waarvan de opbrengst ten goede komt aan de verbouwing van de Kasteel Kinderboerderij. 4Tune Entertainment is een enthousiaste zanggroep uit Eindhoven. “Gezelligheid en Ambitie is wat ons drijft, vandaar dat we die beide met een hoofdletter schrijven”, volgens de site van 4 Tune. Een echte aanrader voor de muziekliefhebbers dus! Het concert is gratis toegankelijk maar een bijdrage voor de verbouwing van de Kasteel Kinderboerderij wordt zeer op prijs gesteld.

In het kasteel

Ook dit jaar kun je je knuffels laten trouwen in de Trouwzaal door een echte Bijzonder Ambtenaar Burgerlijke Stand (BABS), tussen 14.00-15.00 uur. Freule Pompom-Praliné leert je in de Panoramakamer hoe het hoort om thee te drinken en baron Johan Van Cuyll tot Ghordelrooskerke vertelt in de Baron z’n Kamer nooit gebeurde en onwaarschijnlijke verhalen van Jos Geevers. In de Oude Keuken kun je Vriend worden van het landgoed of iets kopen in onze Landgoedwinkel. Ook wordt er een demonstratie naaldvilten gegeven door Studio VILT. In de Gildenkamer op de eerste verdieping vertoont Filmhuis Hofdael een korte film. In de expositieruimte is werk van kunstenaar Harry de Beer te zien en hij is zelf ter plekke aan het werk aan een kunstwerk. Iedereen die is geïnteresseerd in de restauratie van het kasteelpark kan gratis mee met een rondleiding door het park, waarbij uitleg gegeven wordt over de zowel de natuur als de cultuurhistorie van het park. Zorg wel voor geschikte (modderbestendige) schoenen, aanmelden kan in de hal bij binnenkomst. En voor wie nog nooit op zolder is geweest: ook dat mag voor deze keer. Alleen wel oppassen voor spinnenwebben!

Gegevens

Datum:
1 april
Tijd:
13:00 - 16:00

Organisator

Kasteel Geldrop
Telefoon
0402801230
E-mail
info@kasteelgeldrop.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Kasteel Geldrop
Mierloseweg 1
Geldrop,
+ Google Maps
Telefoon
040 2801230