Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Landgoeddag Kasteel Geldrop

02/04/2023 om 13:00 - 16:00

…speel een speurspel over het hele Landgoed!

Op zondag 2 april tussen 13.00 en 16.00 uur vindt de derde Landgoeddag plaats met vele activiteiten voor jong en oud. Er is van alles (gratis) te doen, veel te zien en lekker te eten. Kom genieten van de voorjaarszon en de prachtige bloemen die in bloei staan.

De Landgoeddag wordt jaarlijks in het begin van de lente georganiseerd op het terrein van Landgoed Kasteel Geldrop, een groene oase midden in het centrum. Dit jaar is gekozen voor het thema “Akkedeer en flaneer”, loop een rondje over het hele landgoed en ontdek leuke activiteiten en bezienswaardigheden.
Op 2 april kun je bij de Kinderboerderij appelflappen eten, een hooibalenrace lopen en een ritje met de ezelwagen maken. Bij het IVN kun je kijken naar de nieuwe tentoonstelling in de Paardenstal. Een nieuwe activiteit op het landgoed is de openstelling van het Voedselbos. Hier vertellen IVN-ers over alle eetbare planten die daar groeien. In de Kasteelhoeve zijn bijzondere hapjes en drankjes te bestellen, zowel in de Oranjerie als op het terras. In de Zintuigentuin kun je spelletjes spelen en de bloemenkassen zijn speciaal open tijdens de landgoeddag, waar je ook kunt stoepkrijten. Ook kan men een bezoekje brengen aan het Washuis, het kleine sprookjesachtig huisje achter het kasteel.

In het kasteel is een speciale activiteit voor jonge kinderen: zij kunnen hun knuffels meenemen en laten trouwen door een echte trouwambtenaar (een BABS). De knuffels kunnen plaatsnemen in de officiële stoelen van de Trouwzaal en tussen 14.00 en 15.00 uur zal de BABS de verliefde knuffels in de echt verbinden. Tussen 15.00 en 16.00 uur speelt het Strabrecht Theater twee mini-concertjes in de Trouwzaal. In de Blauwe Kamer legt butler Dzjeems en de barones aan jong en oud de etiquette aan een gedekte tafel uit. In de Oude Keuken kunnen prinsessen kroontjes maken. John van den Meerenakker spookt in de kelder zijn eigen griezelverhaal en in de expositieruimte maken kunstenaars ter plekke kunstwerkjes. De Gildenkamer vertoont Filmhuis Hofdael een korte film en de Vrienden van Kasteel Geldrop verkopen lekkere honing en thee uit de Bloemenhof.

Tenslotte organiseert Escaperoom Geldrop een puzzeltocht over het landgoed. Deze krijg je uitgedeeld aan de toegangspoorten van het kasteel en kinderen kunnen iets winnen door de tocht langs alle attracties te lopen.
Zet 2 april in je agenda, je bent van harte welkom op Landgoed Kasteel Geldrop!

Gegevens

Datum:
02/04/2023
Tijd:
13:00 - 16:00

Organisator

Kasteel Geldrop
Telefoon
0402801230
E-mail
info@kasteelgeldrop.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Kasteel Geldrop
Mierloseweg 1
Geldrop,
+ Google Maps
Telefoon
040 2801230