Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Koekeloerestruindag

01/10/2023 om 13:00 - 16:00

Lekker actief de natuur onderzoeken, een speurtocht lopen, dierendag vieren bij de kinderboerderij, insectenhotels maken en nog meer activiteiten zijn er in het kasteelpark op zondag 1 oktober, van 13 tot 16 uur. Kinderen van 2 tot 12 jaar mogen meedoen. Het hele kasteelpark én de scouting zijn betrokken bij de struindag. De entree is gratis.

Van kinderboerderij tot zintuigentuin

De Koekeloere-Struindag volgt de traditionele Kinder-doe-middag van IVN Geldrop op. Er is nu nóg meer te doen dan voorheen want ‘iedereen’ doet mee. Het kabouterpad voor peuters en kleuters gaat verder door het hele park, evenals een speurtocht. In de kinderboerderij kun je naar spannende verhalen luisteren, dierendag vieren en je laten schminken. (Voor de schmink moet je een kleine bijdrage betalen). Je mag groente proeven bij het voedselbos en insectenhotels maken in de zintuigentuin. Daar staat bovendien een imker. De Bevers van Scouting Neil Armstrong houden hun bevertak op het evenemententerrein.

In natuurinformatiecentrum De Paardestal is de tentoonstelling open over het liefdesleven van dieren. Je mag bij IVN een nestkastje knutselen en uilenballen uitpluizen. Verder zijn de dierenpreparateur en schminkers er weer. Kom je ook naar het park? Het wordt hartstikke leuk!

Vrijwilligers gevraagd voor 1 oktober

Voor zoveel activiteiten zijn veel vrijwilligers nodig. Achter de schermen wordt hard gewerkt maar op de dag zelf is extra hulp welkom. Wie tijd en zin heeft om een handje te helpen, kan mailen naar jeugdivngeldrop@gmail.com onder vermelding van ‘hulp Koekeloerestruindag’.

Gegevens

Datum:
01/10/2023
Tijd:
13:00 - 16:00
Evenement Categorie:

Organisator

IVN Geldrop

Locatie

Landgoed
Mierloseweg 1
Geldrop, Noord-Brabant 5662 KA Nederland
+ Google Maps
Telefoon
040 280123