Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Expositie DE HONDERD VAN ROOYACKERS

07/05/2023 om 14:00 - 25/06/2023 om 17:00

Notitie: op zondag 25 juni sluit de expositie om 15.30 uur

Op 7 mei aanstaande, om 14.30 uur zal in het Kasteel te Geldrop de unieke expositie geopend worden van de serie DE HONDERD VAN ROOYACKERS, een fotoserie van fotografe Ursula van de Bunte. Ursula is de vrouw van Paul Rooyackers, haar muze en model. Hij is 20 jaar ouder. “Mijn muze in portretten – bewaar wat je niet wilt verliezen – is de kern van deze fotoserie geworden. Er is grote kans dat hij eerder zal sterven. Om de herinnering levend te houden, ben ik gestart met hem te portretteren. Niet op een gewone manier maar steeds met de insteek een extra accent toe te voegen aan het portret”, aldus de fotografe.

In de serie worden klassiek, fotografische interpretaties afgewisseld met ironisch bedoelde visies of soms met een knipoog naar iconische schilderijen. “Het maken van deze serie is mijn leven ingeslopen om niet meer te stoppen. De serie zal automatisch eindigen als Paul komt te overlijden.”

Model en muze Paul Rooyackers werd in 1951 in Geldrop geboren, groeide er op, ging naar het sint Joriscollege te Eindhoven om vervolgens naar Amsterdam te verhuizen om daar te gaan studeren. Hij werd acteur en theatermaker, iets wat in de portretten tot uiting komt. Paul Rooyackers is nu even terug in het Kasteel te Geldrop, in de omgeving die hij goed kent en waar hij als kind door de bossen heeft gerend op het landgoed, waar destijds de familie van Baron van Tuyll van Serooskerken woonde.

CV Ursula van de Bunte
Ursula is fotograaf en toont voor deze expositie hoofdzakelijk de serie “De honderd van Rooyackers”. Zojuist is bekend geworden dat de foto van het “Kaasmeisje” is genomineerd voor de Pink Lady Food Award 2023. Naast de foto’s van Paul Rooyackers zijn er ook werken te bewonderen uit een aantal series die de diversiteit van haar werk laten zien. Het werk van Ursula heeft in diverse musea gehangen waaronder het Van Abbe Museum te Eindhoven en in de Fundatie te Zwolle. Ook werd het werk gepubliceerd tijdens Breda Photo. Al haar werk wordt via beurzen nationaal en internationaal verkocht door twee galeries, Galerie Annee te Haarlem en De Kunstsalon te Utrecht. De foto’s van het “Kaasmeisje en de foto met de Rode Kool” zijn genomineerd voor de Pink Lady Food Award 2023. Het werk stond in diverse publicaties waaronder, ‘HP De Tijd’, ‘LINDA Magazine’, online blad ‘Haerlems Bodem’ en meerdere malen in ‘de Stentor’. In 2020 was er een overzichtstentoonstelling van “De Honderd van Rooyackers” bij galerie ANNEE in Haarlem.
Op haar website staan meer afbeeldingen en informatie: https://ursula-artphotography.com/portfolio/art/the-hundred-of-mister-rooyackers/

CV Paul Rooyackers
Paul studeerde o.a. af aan de Theaterschool te Amsterdam, werkte mee aan talloze radio/tv programma’s, schreef 36 boeken op het gebied van kunst, theater en dans, en is acteur/model voor de serie “De Honderd van Rooyackers”.

Telefonische info
via Ursula: 0651928628
Paul: 0653354849

Mail:
info@ursulafotografie.nl
art.menu@yahoo.co.uk

Openingstijden expo en adres:
www.kasteelgeldrop.nl
Landgoed Kasteel Geldrop,
Mierloseweg 1 (navigatie: Helze 8) 5662 KA Geldrop; tel. 040-2801230
Expositie van zondag 7 mei tot en met zondag 25 juni 2023
Geopend elke donderdag, vrijdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur
(uitzondering: Hemelvaartsdag en Eerste Pinksterdag gesloten, Tweede Pinksterdag geopend)

Gegevens

Begin:
07/05/2023 om 14:00
Einde:
25/06/2023 om 17:00
Site:
ursula-artphotography.com

Organisator

Kasteel Geldrop
Telefoon
0402801230
E-mail
info@kasteelgeldrop.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Kasteel Geldrop
Mierloseweg 1
Geldrop,
+ Google Maps
Telefoon
040 2801230