Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Expositie Rob van Doorn

26 juni om 14:00 - 28 augustus om 17:00

“Waar de grenzen tussen fotografie en beeldende kunst vervagen”

Vanaf zondag 26 juni t/m zondag 28 augustus toont Rob van Doorn zijn creatieve werken in de expositieruimte van Kasteel Geldrop. Deze bevlogen kunstenaar is met zijn tijd meegegaan en gebruikt naast de traditionele werkwijze ook de moderne digitale mogelijkheden om zijn werken een extra dimensie te geven die de bezoeker stof tot nadenken meegeeft.

De artistieke wortels van Rob van Doorn liggen in de analoge fotografie, waarmee hij in zijn jonge jaren volop experimenteerde in zijn traditionele donkere kamer. De mogelijkheden van de tegenwoordige digitale technieken, inspireerde hem tot een andere aanpak. Zo verschoof zijn werk in de loop der tijd van de traditionele fotografie naar een artistieke digitale manipulatie. Door het loslaten van vastgeroeste ideeën ontstond zo een vrije ruimte, waarin hij de grenzen van de fotografie kon verleggen. Daarbij streeft hij ernaar om meer te tonen dan in een eerste oogopslag te zien is en waarbij niets vanzelfsprekend is.

Zijn uitgangspunt is dat fotografische kunst niet gaat om het vastleggen van de werkelijkheid, maar dat de beelden bij de toeschouwer een emotie teweegbrengen; ongeacht welke emotie dat is. Hierbij laat hij zich in zijn werk regelmatig inspireren door het concept ‘tijd’. Elke seconde verandert er iets om ons heen, en wij zelf ook, hoe traag dat ook gaat. Als fotograaf probeert hij die minimale verandering met zijn camera vast te leggen. Het resultaat van deze werkwijze kenmerkt zich door dynamische en kleurrijke composities waarin veel herkenbare elementen verborgen zijn, zoals herhaling van voornamelijk organische vormen en veelal primaire kleuren. De kunst van zijn werk zit hem in het feit dat hij je aanzet om stil te staan bij zijn werk en niet één of twee keer te kijken, maar zeker wel drie keer voordat je denkt te weten waar je naar kijkt. Dus wat let je om als bezoeker nog eens terug te komen naar deze expositie om te zien wat je bij je vorige bezoek gemist hebt.

De expositie is gratis toegankelijk en wordt gehouden van zondag 26 juni t/m zondag 28 augustus 2022. De openingstijden zijn op donderdag, vrijdag en zondagmiddag telkens van 14:00 tot 17:00 uur. Op zondag 3 juli is de exposite gesloten wegen het muziekfestival van KommuS in het kasteelpark.

Gegevens

Begin:
26 juni om 14:00
Einde:
28 augustus om 17:00
Site:
https://rovado-artworks.nl/rovado

Organisator

Kasteel Geldrop
Telefoon:
0402801230
E-mail:
info@kasteelgeldrop.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Kasteel Geldrop
Mierloseweg 1
Geldrop,
+ Google Maps
Telefoon:
040 2801230