Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Expositie Lost and Refound

4 september om 14:00 - 30 oktober om 17:00

Aura op den Camp en Shelly Lapré

In september en oktober 2022 zal op Landgoed Kasteel Geldrop de Nederlands-Indische koloniale geschiedenis belicht worden in de expositie LOST AND REFOUND. Verloren en teruggevonden.
Van zondag 4 september t/m zondag 30 oktober 2022 is een tentoonstelling ingericht waarin deze belangrijke koloniale geschiedenis ruimschoots onder de aandacht wordt gebracht.

Shelly Lapré en Aura Op den Camp, beeldend kunstenaars van Indische afkomst, laten in hun werk zien hoe deze geschiedenis elk van hen gevormd heeft. Op welke wijze zij zich verbonden voelen me elkaar en met de geschiedenis die eraan ten grondslag ligt.
Interessant is dat Shelly in Nederland geboren is, Aura nog net in Indonesië en hoe verscheiden en tevens aanvullend hun beider beleving is t.a.v. dezelfde geschiedenis.

De expositie bestaat uit: schilderijen, tekeningen, installaties. Technieken: acryl-olieverf-mixed media. Installaties: oude hutkoffers/verhalen/overige materialen. Shelly werkt op oude kranten en kaarten met epoxy-hars vanwege de transparante werking van de hars. Hierdoor worden de onderlagen zichtbaar. Oude hutkoffers gebruikt zij als vitrine kasten. Aura gebruikt verhalen van haar moeder en eigen verhalen die zij met diverse voorwerpen en materialen tot een installatie verwerkt. De schilderijen en tekeningen verwijzen naar ieders persoonlijk verhaal m.b.t. hun Nederlands-Indische achtergronden.

Er is 1 verhaal dat zij delen: de vriendschap tussen Shelly’s opa en Aura’s oom die een schakel vormt tot de vriendschap die tussen Shelly en Aura ontstaan is. Vele jaren later. In Nederland. Shelly en Aura zullen gedurende de expositie-periode een aantal educatieve workshops aanbieden. Deze zullen via de website en media aangekondigd worden.

Voor meer informatie over de kunstenaars en de tentoonstelling:

www.shellylapre.nl
www.aura-opdencamp.nl

Gegevens

Begin:
4 september om 14:00
Einde:
30 oktober om 17:00

Organisator

Kasteel Geldrop
Telefoon:
0402801230
E-mail:
info@kasteelgeldrop.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Kasteel Geldrop
Mierloseweg 1
Geldrop,
+ Google Maps
Telefoon:
040 2801230