Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Expositie Katja van den Eijnden

01/06/2020 om 14:00 - 30/08/2020 om 17:00

Tot 30 augustus exposeert exposeert de uit Geldrop afkomstige en woonachtige beeldend kunstenaar Katja van den Eijnden haar werken in de expositieruimte van Kasteel Geldrop. Zij laat zich vooral inspireren door verschillende afvalstromen en onder de toepasselijke  naam “Rubbish, Afval of …..Onzin” worden daarvan installaties, foto’s en objecten getoond.

Maar wat is afval? Van den Eijnden is altijd al gefascineerd geweest door verpakkingsmaterialen die puur en alleen bedacht, ontworpen en gemaakt werden om weggegooid te worden. Deze materialen fascineren haar door hun schoonheid en ze vindt die eigenlijk te mooi om weg te gooien, maar… wat dan. Bewaren is dan een optie en hoe meer ze verzamelde, hoe meer mogelijkheden ze zag om ze te gebruiken, om er bouwsels en installaties van te maken. Maar er is ook ander afval; afval dat anderen weggooien of wegdoen, omdat zij het niet meer kunnen of willen gebruiken. Vaak wordt haar gevraagd of ze iets wil hebben. Soms duikt ze in een container en regelmatig vindt ze dingen op straat. Dat zijn “Happy Moments” voor haar. Ook textiel afval van het Weverijmuseum wordt door haar verwerkt, maar niet op een manier die je eigenlijk zou verwachten. Dat komt omdat ze bij het creëren van haar kunstwerken, haar fantasie de vrije loop laat door zomaar te gaan knippen, branden, plakken en stapelen, door lagen op te bouwen, te herhalen en aandacht te geven aan structuur en kleur. Een enkele keer ontstaat een kunstwerk door enkel het vervormen van de verzamelde (afval)materialen. Een invalshoek die puur is, waardoor genoten kan worden van de schoonheid en kleur van het gevonden materiaal.
Aan sommige installaties werkt ze al meer dan een jaar, waarbij de beleving, de poëzie van het alledaagse belangrijk voor haar zijn. 

Als u deze expositie bezoekt, stap dan in haar wereld, in haar dromen, passies en hersenspinsels, in een wereld waarin afval onzin is…

In verband met de coronacrisis exposeert Katja van 1 maart t/m 30 augustus (i.p.v. 1 maart t/m 30 mei).

Gegevens

Begin:
01/06/2020 om 14:00
Einde:
30/08/2020 om 17:00
Site:
http://cumalume.nl/home/

Organisator

Kasteel Geldrop
Telefoon:
0402801230
E-mail:
info@kasteelgeldrop.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Kasteel Geldrop
Mierloseweg 1
Geldrop,
+ Google Maps
Telefoon:
040 2801230