Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Expositie Jan Vlemmix

5 september om 14:00 - 31 oktober om 17:00

Expositie “Landschappen en nog veel meer!”

Vanaf zondag 5 september t/m zondag 31 oktober zal kunstschilder Jan Vlemmix uit Nuenen ter gelegenheid van zijn 85ste verjaardag exposeren in Kasteel Geldrop. Ook nu dus weer een schilder uit de omgeving van Geldrop, wat zich vertaalt in een aantal fraaie en herkenbare werken uit de directe omgeving en dat met name in de buurt van de Dommel.

Van jongs af aan had Vlemmix grote belangstelling voor tekenen, wat van pas kwam tijdens zijn opleiding tot leraar. Daar leerde hij onder meer bordtekenen en schetsen.  Die kennis bleek later weer de basis te vormen voor het tekenen en schilderen van stillevens, stadsgezichten en landschappen. De laatste 40 jaar heeft hij zich vol enthousiasme en met plezier helemaal toegelegd op het schilderen. Schilderlessen volgde Vlemmix bij het CAN in Nuenen, enkele jaren bij Louis Ector en 20 jaar bij Lambèr van der Velden. De afgelopen 15 jaar heeft hij nauw samengewerkt met zijn schildervriend Frans Manders. Belangrijk voor hem is ook, dat hij zijn kennis en schilderervaring door kan geven aan de volgende generatie, door les te geven aan een schildergroep in het Nuenense hobbycentrum de Dorpswerkplaats. En dat al 18 jaar lang!

Een dankbare inspiratiebron voor Vlemmix was en is nog steeds, het Brabantse landschap en in het bijzonder de omgeving van de Dommel. Maar ook de Provence, Bretagne en de Dolomieten heeft hij met zijn schildervrienden bezocht, wat resulteerde in een aantal Franse landschapsschilderijen. Het werk van Vlemmix kan gekenmerkt worden als herkenbaar, realistisch met een kleurrijke impressionistische toets. De invloeden van Ector en vooral Manders zijn in veel van zijn werken te zien. Maar ook een eigen stijl komt duidelijk naar voren in veel originele werken van hemzelf, waaronder schilderijen van bloemen, stillevens en een aantal half abstracte, zeer kleurrijke landschappen. Het motto van deze expositie zou dus ook kunnen zijn: “Landschappen en nog veel meer in een veelheid van kleuren en afmetingen”. 

De expositie wordt gehouden van 5 september t/m 31 oktober 2021. De openingstijden zijn op donderdag, vrijdag en zondagmiddag telkens van 14.00 tot 17.00 uur. 

Gegevens

Begin:
5 september om 14:00
Einde:
31 oktober om 17:00

Organisator

Kasteel Geldrop
Telefoon:
0402801230
E-mail:
info@kasteelgeldrop.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Expositieruimtes Kasteel Geldrop
Mierloseweg 1
GELDROP, Nederland 5662KA Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0402801230
Bekijk de site van Locatie