Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Expositie Evert Slegers

08/01/2023 om 14:00 - 26/02/2023 om 17:00

Expositie Van Binnenuit

Vanaf 8 januari t/m 26 februari exposeert de Helmondse kunstenaar Evert Slegers in Kasteel Geldrop. Met een vijftigtal schilderijen toont hij zijn omvangrijke oeuvre. Het zijn werken op papier, karton en op linnen in diverse schildertechnieken van penseeltekeningen tot acryl en aquarel. Dit alles is samen te vatten onder de noemer “Van binnenuit”. Die titel heeft de tentoonstelling dan ook meegekregen.

Al op jonge leeftijd begint Evert Slegers (1948) met tekenen en schilderen en wordt hij gegrepen door de manier van werken van de expressionisten, een kunststroming die juist in de regio Deurne-Helmond populair was.

Met die basis en de inspiratie die hij opdeed tijdens zijn studiereizen naar Noord-Frankrijk, Parijs, de Provence, Zwitserland en Toscane ontwikkelde hij later een eigen stijl. Zijn oeuvre omvat schilderijen van landschappen, stillevens, abstracten, portretten, figuren en clowns. Inspiratie vindt hij ook in onderwerpen dichtbij huis, met name het Brabantse landschap zoals de Peel en de omgeving van Helmond.

Met zijn stijl van schilderen gaat hij uit van zijn eigen werkelijkheid. Daardoor is hij geleidelijk gegroeid van expressionisme naar abstractie. Hij gebruikt vaak zwarte omlijningen en felle kleuren en toont zich een ware meester in het maken van karakteristieke koppen. In zijn werkstukken komt vooral de gevoelsmens naar voren. Verf en kleur, lijn en vlak zijn de laatste tien jaar uitdrukkingsvormen geworden waarmee hij emotie laat zien: stilte en blijdschap, verdriet en twijfel, tevredenheid en onrust. Dit heeft hij prachtig vastgelegd in de stille bezigheden van zijn ouders, maar ook in de lijdensweg van Jezus Christus. Bekend is hij geworden om zijn (tragische) clowns, mensen die zich verschuilen achter een vrolijk masker, maar dat absoluut niet zijn.

De expositie wordt officieel geopend, op zondag 8 januari om 14.00 uur en is daarna elke donderdag, vrijdag en zondag tussen 14.00 en 17.00 uur t/m 26 februari gratis te bezoeken. Adres Kasteel Geldrop, Mierloseweg 1, 5662 KA Geldrop. Navigatie: Helze 8, tevens parkeerplaats.

Gegevens

Begin:
08/01/2023 om 14:00
Einde:
26/02/2023 om 17:00

Organisator

Kasteel Geldrop
Telefoon
0402801230
E-mail
info@kasteelgeldrop.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Kasteel Geldrop
Mierloseweg 1
Geldrop,
+ Google Maps
Telefoon
040 2801230