Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Expositie Harry de Beer

3 maart om 14:00 - 28 april om 17:00

Expositie “BALANS” van Harry de Beer in Kasteel Geldrop

Vanaf zondag 3 maart t/m zondag 28 april exposeert beeldend kunstenaar Harry de Beer (1949) zijn kunstwerken in Kasteel Geldrop. Voor De Beer is schilderen niet alleen gericht op het eindresultaat, maar ook op de weg ernaartoe. Het schilderen is voor hem een manier om zijn gedachten en gevoelens op een indringende wijze vast te leggen in een kunstwerk. In zijn oeuvre toont hij wat hem gedurende de afgelopen vijftien jaren heeft geïnspireerd en beziggehouden.

Landschappen, archeologie, boomstammen en lijnen en vlakken van kleur vormen de kern van zijn werken. Zijn creaties variëren van figuratief of abstract met sporen van de realiteit; ze prikkelen de verbeelding en suggereren een alternatieve werkelijkheid.

Leidend in zijn creatieve proces is de zoektocht naar een harmonie tussen de textuur van het doek en de verf zowel in termen van kleur dikte en helderheid, waarbij hij soms het licht-donker contrast extra accentueert. Zijn kunstwerken vertellen verhalen met verf, gestreken, gedript, gekrast of geplamuurd. Op die wijze laat hij verf, kwast en doek samensmelten tot een geheel van transparantie, beweging, leegte en diepte, om uiteindelijk tot een resultaat te komen dat de verbeelding overstijgt. Na de voltooiing van een kunstwerk verdwijnt de spanning van het creëren, waardoor hij kan loslaten en afstand nemen, wat hij ervaart als een artistieke bevrijding. Dat opent weer ruimte voor nieuwe ideeën, waarbij hij voortdurend zijn grenzen probeert te verleggen.

De opening is op zondag 3 maart. De expositie is gratis toegankelijk en loopt t/m 28 april. De openingstijden zijn op donderdag, vrijdag, en zondag tussen 14.00 en 17.00 uur. Extra open op zondag 23 maart (Kunstfair) en maandag 1 april (tweede Paasdag). Gesloten op eerste Paasdag. De expositieruimtes van kasteel Geldrop bevinden zich op de eerste verdieping en zijn rolstoel-toegankelijk.

Gegevens

Begin:
3 maart om 14:00
Einde:
28 april om 17:00

Organisator

Kasteel Geldrop
Telefoon
0402801230
E-mail
info@kasteelgeldrop.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Kasteel Geldrop
Mierloseweg 1
Geldrop,
+ Google Maps
Telefoon
040 2801230