Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

5e Bierfestival Landgoed Kasteel Geldrop

19/06/2022 om 13:00 - 18:00

Op zondag 19 juni (Vaderdag) organiseert Landgoed Kasteel Geldrop, samen met slijterij De Bottelarij uit Mierlo, haar vijfde bierfestival op het voorplein van het kasteel. Zeven Brabantse brouwers laten dan hun beste bieren proeven. Het festival duurt van 13.00 tot 18.00 uur en het festivalterrein is vrij toegankelijk.

Het eerste bierfestival op het landgoed werd in juni 2013 georganiseerd, toen nog in samenwerking met PINT Noord-Brabant. PINT is een club van bierliefhebbers en zorgt voor de promotie van speciaalbieren. Nu organiseert De Bottelarij uit Mierlo samen met Landgoed Kasteel Geldrop het vijfde bierfestival.

Dit jaar is wederom gekozen voor bieren uit de buurt. De zeven Brabantse brouwerijen liggen er vijf op fietsafstand van het kasteel. De andere twee komen uit West-Brabant. De grote overeenkomst tussen de aanwezige brouwers is dat ze het bier dat ze schenken, zelf echt brouwen. Er zijn dus geen huurbrouwers aanwezig. Een huurbrouwerij is een onderneming die onder eigen naam handelt in bier met eigen receptuur en deze zelf verkoopt, maar geen eigen brouwerij heeft. Echte brouwers hebben zelf een ketel en lopen dus ook veel risico; het brouwen kan immers mislukken. Echte brouwers leggen hun hele ziel en zaligheid in hun bieren. Het is iets van henzelf en daar zijn ze trots op.

Beerze Brouwerij uit Vessem, Rabauw Craft Beer uit Eindhoven, Brouwerij 100 Watt uit Eindhoven, Brouwerij de Gieterij uit Aarle-Rixtel, Bierbrouwerij De Magistraat uit Almkerk, Brouwerij Bourgogne Kruis uit Oosterhout en Brouwerij Nijver uit Geldrop staan met hun eigen stand op het festival. De Bottelarij uit Mierlo verkoopt speciale bieren van De Deftige Aap uit Helmond. De catering van de Kasteelhoeve zorgt die dag voor de lekkere hapjes.

Toegang tot het festival is gratis. Als je 18 jaar of ouder bent, kun je voor €10 een proefglas en muntjes kopen. Na het proeven kun je het proefglas weer inleveren en dan krijg je € 2 terug. Het is ook mogelijk een flesje bier mee naar huis te nemen. Een proefglas met drie muntjes is te koop voor € 10. Pinnen is mogelijk.

Het bierfestival is speciaal op Vaderdag georganiseerd, zodat kinderen hun vader een VADERVOUCHER kunnen geven. Deze voucher is ondermeer te downloaden op de website van het kasteel (www.kasteelgeldrop.nl). Men kan deze voucher zelf uitprinten en aan de desbetreffende vader schenken op 19 juni.

Download hier de VADERVOUCHER

Gegevens

Datum:
19/06/2022
Tijd:
13:00 - 18:00

Organisator

Kasteel Geldrop
Telefoon
0402801230
E-mail
info@kasteelgeldrop.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Kasteel Geldrop
Mierloseweg 1
Geldrop,
+ Google Maps
Telefoon
040 2801230